Så var det då

fredag och helgen nalkas. Den här helgen blir det att bara vara hemma, ska städa lite eftersom jag ska ha vinlotteri på måndag. Måste väl hitta på något att bjuda på oxå, kanske semlor? visserligen är det inte fettisdagen förrän den 24 feburari men semlor finns det ju i butiken sen länge tillbaka.
Nåväl det lär väl örne sig kan jag tro.
Idag skiner solen och det var över 16 grader kallt när jag gick till jobbet. Får se om det blir en prommis mellan middag och det ordinarie besöket hos farmor.
Då har det iofs blivit mörkt men jag sätter på mig reflexvästen och hängande reflex så då synns man bra. I värsta fall tar jag även pannlampan.
När vi åkte från stan i onsdags så gick det två figurer på vägen vid Svensta och dom syntes knappt kan jag lova så vad Ni gör ta på Er reflexer, det är en billig livförsäkring.
Idag blev det 2 stekta (igår) ägg med smör och pålägg till frukost och lunchen bestod av 1/2 burk makrill och en omelett bestående av 6 ägg och en skvätt grädde (maken och jag delade) och vatten därtill (jag glömde dricka vattnet).
TIll middag blir det köttfärssås och spagetti, jag ska göra blomkålsmos till mig själv eftersom jag är sparsam med kolhydraterna. Ja dom försöker jag undvika helt men inte gör det någon sillnad på vågen iaf, vete f-n vad jag ska göra men jag har väl förstört min kropp på alla olika dieter. Det bästa med denna är dock att allt är gott, jag tycker om smör och grädde!!
Trevlig helg på Er alla kära läsare som är så snälla och kommenterar så ofta!
Tjingeling!


Idag bär

det av till staden igen! Vi ska lämna bilen på service, maken ska till tandläkaren, Er & M ska på ultraljud, jag ska inhandla en mus till min lilla bärbara samt lite annat.
Det var många "tanter" på vävstugan igår och nu har jag gjort mitt för ett tag framöver men naturligtvis ska jag dit iaf inte tu tal om det.
Ingen motion igår men idag  efter hemkomst idag MÅSTE jag ut.  Jag vet inte hur jag ska lägga upp maten och motionen men något radikalt måste ske omedelbums! Snart kan jag inte ha några kläder och ändå äter jag väl inte då dåligt.
GI, LCHF, Allévo, Nutrilett, Viktklubben eller kanske fasta det är det stora problemet just nu!!
Tjingeling!

Rösten är

sig inte lik men annars känner jag mig kurant. Låter som värsta morrandet, lik någon? haha!
Trots förkylning så fick jag mig en promenad igår efter middagen eftersom jag lovat en person att komma förbi.
Blev rundan till macken, Gröngatan, Sandnäsvägen och så hem, sen gick jag till farmor en sväng och hälsade på.
Tittade på Bondebrölloppet, och det var gulligt, dom fick väl allt av Tv4 kan jag tänka mig, värsta lyxen alltså.
Diplomaterna är en ny serie som började igår på 1:an och den tittade jag oxå på, jag bara undrar lärde sig svenska politiker och regeringstjänstemän inget av Tsunamin? Detta handlade om att ta hem svenskar från Libanon och Beirut när det var krig där 2006. Skrämmande egentligen men man vet ju inte allt, synd var det iaf om människorna som blev kvar, vi får väl se hur nästa avsnitt är:
Idag ska jag till vävstugan och ta med mig fika dit eftersom jag blev förhindrad förra tisdagen.
Nu ska jag nog iväg och handla lite inför fikat.
Tjingeling!

Ps. Idag har jag sett solen! D.s

Känner mig

faktiskt något bättre i näsan men har lite torrhosta det liksom raspar lite!
Ja man är ju iaf inte sämre än att man kliver upp och tar sig till sitt arbeit!
Ganska mycket snö har det kommit i helgen men eftersom skidor inte är min starka gren så har jag inte nyttjat detta vita "fluff".
Ej heller någon motion i helgen enär jag har snuva men vänta bara till i mitten på veckan då är jag på gång igen.
Ikväll är det mycke på TV som jag skulle kunna tänka mig att se och samma tid oxå, Bonden som gifter sig, Simon och Thomas,  Stormen och vete sjutton om det inte var något mer kl 20 och sen kl 21.
Vad ska det bli till lunch och middag idag? Ingen aning men jag har ju alltid ägg!!!!!
Dock är kl bara 10.30 än så det är läääääänge till lunch kl 12.
Nej nu ska jag se över vad jag har för jobb!
Tjingeling!

Jag

är genomförkyld, började känna av det redan i fredags men man kan väl säga att det bröt ut igår.
Åkte till stan i fredags mittidan för att följa Er & M och beställa barnvagn, blev en Emmaljunga, fiiiiin!!!
Hämtade våra nya glasögon och sen gick vi på after work och tog en bira och en cider.
TIll hotellet för lite vila innan vi blev inbjudna på drink till grannen, rom & cola eller whiskey.
Sen vart det ju Östersundsrevyn, en av dom bättre faktiskt. Dock är jag inte så lättroad men nog drog jag på flinet lite grann iaf. Supé på hotellet bestående av någon slags röra på grovt bröd som förrätt, kyckling till varmrätt och någon slags röra som dessert och vin och öl därtill. Sänggående vid 1 snåret. I med en promille av 1,4 och jag 0,4.
Sov som en kratta, ja jag tycker inte jag sov en blund medan maken inte hann lägga huvudet på kudden så snarkade och sov han, för lite sprit för min del kanske men då mådde jag iaf bra när jag "vaknade".
Fick äran att skjutsa hem Karl-Olof till Oviken och köra över isen, lite läskigt, det har jag aldrig gjort förut men vi kom ju hem!
Blev bjudna på middag hos dotra och mågen igår oxå, flygande jakob, gott och det tackar man för!
Idag blir det nog fläskfilé hemma hos oss i någon form, kanske wok, får se om ongan kanske har lust att laga denna rätt, måste till affären någon gång mellan 12 och 15.
Over and out!
Tjingeling!

Frukosten

bestod även idag av två ägg stekta i smör och några gurkskivor. Middag igår blev fläskkotlett och till lunchen gjorde jag en omelett med champinjoner.
Får se vad lunchen idag blir men antagligen något med ägg!!!!
Igårkväll var jag ute och gick! till macken och så Gröngatan runt och sen hem igen, tog väl ca 45-50 min och känns skönt.
Nu måste jag bara göra det med någon ordning, alltså kanske inte varje dag men så ofta som möjligheten finns.
Om man nu tänker efter så är det ju egentligen inte många dagar som man INTE skulle kunna gå, för kan man´inte på kvällen så kan man ju ta en liten kort prommis på lunchen eller kliva upp lite tidigare och gå på morgonen. Jag kommer ihåg när min kompis Brittis jobbade och jag var hos henne kl 06.00 på morgonen för att kunna gå innan hon åkte till sitt jobb. Då var det vinter och mörkt och jag fick sätta på mig pannlampa för att se och synas. Var finns den motivationen?
Ja ja nu hoppas jag att jag tagit mitt förnuft till fånga och inser att det är BRA och SKÖNT att röra på sig! Ska väl till Sundsvall på Vår Ruset!?
Tjingeling!

Ganska mycket

snö är det ute nu! Igår gick jag till Norsgården, första gången sen jag tror i november, blåst och snöväder men jag drog upp huvan och det kändes riktigt skönt. Blev upphämtad där (vid Norsgården alltså) för vidare färd till Kyrkoråd i Klövsjö.
Fy vad mycket snö det var på vägen, plogar dom inte där? SKönt att man slapp köra, ja inte är jag rädd men behöver man inte så är det skönt att slippa.
Hemma igen före 20 så att jag kunde bänka mig framför tv:n och se Mästarnas Mästare! sevärt program!
Sen såg jag en domumentär från Indien om en liten nyfödd flicka med två ansikten, tänk vad mycket konstigt som kan ske i vår värd, iaf så avled flickan några månader gammal.
Idag har jag oxå ätit två stekta ägg till frukost och det är mycket godare än att äta Allévo soppan. Jag drack heller ingen till lunch igår utan den fick bestå av omelett med lite bacon i och middag blev lite fläskkött och ett parköttfärsbiffar.
Nu är resterna i kylskåpet slut så nu måste man hitta på något igen, får gå till frysen och se om det finns något ätbart!
Nu bloggläsande och sen jobb!
Tjingeling!

Mitt minne är

inte vad det borde vara: Jag lovade att jag skulle ha fika med mig till vävstugan ikväll men nu när jag tittar i almanackan ska jag  på kyrkorådsmöte ikväll i Klövsjö så nu får man ringa någon vänlig själ som kan ta med sig istället!
Idag åt jag två stekta ägg, en skiva skinka och några gurkskivor till frukost, det var sååååå gott. Jag har ju några påsar av Allévosoppan kvar men jag kanske tar en sådan till lunch. Jag tycker inte att det har gjort någon nytta att dricka detta så nu tänker jag äta lite istället. Igår blev det köttfärsbiffar till middag och jag åt ingen potatis eller annat tillbehör. Tog dock ett äpple senare på kvällen och det ska man ju inte om man äter enligt LCHF dieten.
Nu är frukten hemma slut och det är ju bara jag som egentligen är intresserad av att äta utav frukten jag bär hem så nu köper jag inget på ett tag.
Nu har jag jobb som räcker ett par dagar men ska försöka uppdatera iaf! för Er kära läsare!!!!
Nu ska maken ut och köra snöslunga!
Gå gärna in på en blogg som jag följer www.livsvinst.se i hennes kamp mot kilona! Hon har ju redan minskat 80 kilo men försöker väl att gå ner lite till.
Jag läser förstås mina döttrars bloggar, där får man ju reda på mycket som man kanske inte skulle fått reda på annars:
eriica.blogg.se, elliiicious.blogg.se, emelieharaldsson.blogg.se, och några till.
Tjingeling!

Då är

det alltså en ny vecka, 19 januari! ja över halva januari har faktiskt gått. Det är ju skönt att det blir ljusare och ljusare (än kanske man inte märker det på dagarna) fortfarande är det iaf mörkt då jag går till jobbet och även då jag går hem.
Idag har jag kommit ihåg att ta fram något ur frysen till middag och det blev köttfärs men jag har ingen aning om vad det blir det finns ju trots allt ganska mycket man kan hitta på.
El har lyckligt och väl återkommit till Rätan från sin resa till Helsingfors, hade iaf varit trevligt! Ja man kanske skulle satsa ¨på en Ålands eller Helsingforskryssning fram i vår nån gång.
Igår bestämde jag med ML att hon ska komma till Östersund en helg i april, troligtvis blir det väl efter påsk. Det ska bli trevligt att träffas och titta på gamla kort och prata om jobbtiden på Dagens Nyheter.
Då har vi (förhoppningsvis) oxå en liten bebis. ja så länge ska hon väl inte gå över tiden får vi hoppas!
Undrar om det blir en Malte Sune Anders (som farmor säger) eller kanske en liten Hilda, Eufemia, Alida eller vad den nu ska heta. VI får nog inte vara med och bestämma men kanske kan man så ett litet frö iaf.
Ja Nu kära läsare ska jag jobba lite!
Tjingeling! bilden är från Mauritius!

Redan söndag

och helgen är snart slut men jag tycker ju att det är roligt att jobba så det gör inget att det är måndag imorgon!
Idag snöar det och ca -10.
Igår var Er och mågen på middag, revbensspjäll, potatis (inte för mig) broccoligratäng och vatten, alla tyckte det var gottt.
Em åkte in till stan igår igen skulle på något party som hon inte villa missa!
SItter på jobbet och trodde i min enfald att båda kunderna som inte lämnat in sina papper skulle gjort det idag men icke...
En hade gjort det!!!
Maken och jag har bestämt att vi står för barnvagnen! Vi tittade på blocket och även nya vagnar, det får nog bli en ny vagn iaf eftersom då har man ju en garanti och då förhoppningsvis att den står sig om det blir fler barn, för det blir inte en ny vagn till varje barn.
Så nu Ni övriga P-A, El och Em vi står alltså för barnvagnen för det måste ju vara rättvist eller hur? Nu menar jag  ju inte att Ni måste sätta igång och producera barn bara för det men bara så Ni vet!
Ja ja! det blir väl en sväng till farmoran idag oxå!
Tjingeling!

Var

ju till Östersund igår och lyssnade på Dr Annika Dahlqvist, intressant må jag säga. Jag visste ju egentligen allt eftersom jag hört ett föredrag på internet men det var ju kul att få vara där live och så köpte jag en kokbok (som kommer i handeln nästa vecka) och fick den signerad av Annika.
Min kompis B var ju med och jag tror att hon tyckte det var en givande kväll för nu skulle hon då hem och laga något ur kokboken (ja hon köpte en oxå) och se om maken hennes (som har diabetes 2) skulle falla för den dieten. Det ska bli spännande att höra reaktionen sen.
Idag har El tagit tåget mot Sthlm för att tillsammans med 2 kompisar äntra Helsingforsfärjan. Hon skulle iakta ett hedrande uppträdande och inte ramla i sjön (hon skulle packa flytvästen).
VI är bjudna på middag lite längre ner på gatan, tvärs över Thunellparken, vi väntar dock till Em kommer med bussen från staden vilken anländer ca 18.40.
Idag är det ganska kallt, var -26 i morse när jag gick upp 5.30 och kollade om El kommit iväg.
Jag gick dock tillbaka till sängvärmen ett tag till och 7.15 blev den väl innan jag pallrade mig upp.
Dricker Allevo soppa, inget vidare egentligen men va fn gör man, ska dricka upp det jag inhandlat och sen får det bli LCHF igen. Alltså det är inget fel på smaken på sopporna men nog sjutton är det godare med bacon och ägg eller biff och Lohmanns Beasås.
Nej Ni nu ska jag jobba lite!
Kanske ta en kopp kaffe!
Tjingeling!

Hämtade

mina biljetter till förelästningen i stan på torsdag kväll. Ingvar är ju inte så intresserad så jag frågade Ewa i Brånan men hon kunde inte, Erika skulle ev. jobba kväll men min kompis "B" var på så då far vi in på em och ska lyssna på Annika Dahlqvist vad hon har att säga om att äta fet mat.
Ska bli roligt att höra henne, visserligen har jag kollat in ett föredrag på internet men detta blir ju live!
Har endast druckit Allevo soppa idag men jag måste nog dricka mer vatten för nu är jag hungrig.
Ska på vinlotteri hos G ikväll får se om turen står på min sida denna gång oxå.
Först planeringsmöte på Församlingshemmet kl 18.
Tjingeling!
Ps. Ingen motion! Ds.

Idag (måndag)

har maken och jag varit i Östersund. E45:an var iaf bar (snöfri alltså). Vi var hos optikern och provade ut nya glasögon och det blir en dyr historia vill jag lova!!! men snygga glasögon kommer jag att ha iaf. Hoppas att dom kommer att passa bättre än dom gamla som jag aldrig triivts med och då ej heller använt, alltså slängde jag där en massa pengar i sjön så att säga. Om nu dess inte skulle vara bra så ska jag baske mig gå tillbaka inom 3 månader.
I var även hos tandläkaren och det vet väl alla att det är heller inte gratis men ska man vara fin så får det kosta!
Var inne och provade ett par byxor på CBC Mode (heter det så?) det var ju vinterrea 50% dom kostade ordinarie över 1.000:- men jag tyckte inte att dom var så bra så dom fick hänga kvar till någon annan.
Så det blev inget mer, jo lite kattmat och bröd på Mat-Piraten.
Har handlat Allevo soppa idag på Grindes för nu måste till något radikalt så att jag kan få bukt med det som är ovanför byxlinningen och gör att man känner sig som en stopad korv.
Nu hem och fixa ICA:s pytt i panna till maken och en av storschan (stavningen där oxå?) .
Tjingeling!

Vi hittade

inte den saknade virkade duken så den måste ligga hos någon annan!!!
Vi städade ut julen och bytte gardiner så nu syns inte ett spår av denna.
Sitter på jobbet idag oxå innan vi ska en sväng till Östgärde för lite umgänge med farmoran.
Ikväll blir det 14-års kalas på Gröngatan, ingen present inhandlad får bli en slant i ett kuvert istället så kan hon handla vad hon behöver.
Blåser som bara den ute och varmgrader så nu får man hålla tungan rätt i munnen.
Näe nu ska jag ringa kusinen som fyller år idag!
Tjingeling!

Har

läst en massa bloggar så här på lördag fm! Sitter på jobbet då jag tycker att jag måste jobba lite då vi ska till den stora staden på måndag. Tandläkarbesök, optikern mm står på programmet! men eftersom maken är med så kommer vi att vara hemma rätt fort igen kan jag tänka mig för han är ju inte den som tycker om att flanera omkring och kolla vad det finns för utbud i dom olika affärerna.
Idag ska vi städa ut julen hos farmor och kanske hitta den virkade duken som hon saknar men den finns nog hos någon annarn vårdtagare! Vi sätter ju inte namnlappar på dukar och sängkläder precis och en del som bor där vet väl inte om det är mitt eller ditt. Igår hade farmor fått en väst som vi inte kände igen och då lämnade vi ju tillbaka den till en personal naturligtvis!!!!
Milt ute och solen tittar  fram men jag kommer troligtvis inte att ta mig ut på promenad ändå, vete f-n vad som ska till!
Ingen som vill dra ut mig så jag kommer igång?
Nä nu får jag väl jobba lite!
Tjingeling! ha en bra dag!
Förresten kommer nog Morgan Alling att gå långt i Let´s Dance, jag hade även hopparts på Kitty men det tror jag inte på!

Nu

är kl 9.15 och jag har glömt att ta upp nån mat ur frysen men så fort jag skrivit klart detta intressanta inlägg går jag direkt till frysen och tittar om det finns något ätbart! Om det finns kvar i minnet då förstås!
Idag är det varmgrader så det skulle ju bara vara därför som man gick ut en sväng men det är ju halt nu och värre blir det säkert!  Hör Ni bara bortförklaringar, vad f-n har hänt!
Idag är det iaf fredag och ikväll börjar Let´s Dance, ska bli intressant att se, inte så många "kändisar" mest B i så fall men man måste ju hålla sig ajour!
Har lite jobb, det är ju bara nästa vecka innan momsningen ska vara klar och det finns ju alltid några sega eftersläntare som inte får arslet ur vagnen. Så nu går jag till frysen och sen fortsätter jag med bokföringen!
Tjingeling!
None

Vad ska man hitta

på för rubrik? Det är ju alltid det svåraste när man inte har något speciellt att skriva om heller. Det händer ju inte så mycket i en 58-årig kvinnas liv, man vaknar, käkar frukost, läser ÖP och LT, jobbar (ja jag klär ju på mig och fnissar upp mig lite innan jag går tvärs över vägen till Vita Huset) går hem på lunch, jobbar igen och sen hem och laga middag (man måste ju komma på vad man ska laga oxå varje dag) äta och sen sitter man där i soffhörnan och tittar på tv, stickar lite ibland, går till farmoran en sväng.
Så Ni kära läsare vad ska man skriva om?
Att jag i juni ska åka på kryssning? F-n det kan jag ju inte skriva om nu ,då har jag ju inget att berätta då!
Nu jobbar jag iaf vidare en liten stund innan jag går hem och steker lax (om den har tinat) måste komma ihåg att ta fram maten redan på morgonen.
När ska min motivation till att motionera komma tillbaka? Det undrar jag verkligen, jag är en jädrans lat 58-åring!
Tjingeling!

Härligt!

Nu blir det veckor utan en massa helgdagar emellan, visserligen är det onsdag idag på en vecka med helgdagar men nu börjar dom sk oxaveckorna, så sa min mormor och mamma!
Idag har både maken och jag varit hos frissan, skönt att kunna göra någon slags frisyr igen.
Em har åkt bussen till sin bostad i Östersund för skolgång, El jobbar em så idag blir det bara I och jag till middag.
Tog fram fläsk och kotletter på lunchen kanske dom inte hinner tina till middagen men då får vi väl äta frusen mat!!!
eller så får det bli supé.
Ikväll kanske man tittar lite på Grammisgalan och forstätter att sticka på tröjan!
Tjingeling! alla kära läsare!


Trettondagen

och jag har städat ut julen hemma! Jag hade ju iof inte plockat fram så mycket så det gick skapligt fort att plocka bort det.
Idag är det bara ett par grader kallt och så blåser det så den vackra skogen är helt försvunnen, Ni förstår det där med snölegor på träna oså! Ja det är aldrig bra eller lagom antingen är det 30 grader kallt eller så blir det ishalka vilket man tror att det skulle kunna bli nu.
Igår fick jag en inbjudan till Östersundsrevyn med supé och övernattning på hotell i Östersund den 23 januari, ja maken ska ju oxå med förstås. Vi fick det av en kund som även är en "gammal" jobbarkompis till Ingvar! Det ska bli trevligt men det är väl så j-a typiskt att det är samma kväll som Larr Kristerz är i Sveg!!! Så då behöver man ju inte tänka mer på att ordna biljetter till den tillställningén.
Idag är det sjunging i körsa, kl 16 ska vi vara där för övning så det blir till att äta tidig middag, idag ska jag göra pannkakor vilket kommer att glädja maken, tror jag iaf. Han har tjatat om pannkakor vilket han säkert inte fått sen i somras iaf inte såna med mjölk och mjöl. Själv vet jag inte vad jag ska äta men det finns ju alltid ägg och bacon.
Tjingeling!

Idag är det den 5 januari och

El fyller 23 år, Grattis, grattis! Ganska kallt ute men igår slog det nog rekord iaf i år, -34 hade vi som kallast på en av våra termometrar. Då går man ju inte ut frivilligt iaf inte på någon längre promenad.
Stickade lite och var en sväng till farmor på kvällen. Lite virrig men stundtals väldigt klar och kan berätta!
Idag har jag slitit ur sängkläderna ur våra sängar, alla sängkvalster överlever förhoppningsvis inte kylan på bron.
Har tagit fram sylta (hemmagjord) ur frysen så detta får bli kvällen middag, måste iväg och inhandla ägg idag då de 75 som jag köpte helgen före jul nu är slut!
Ska nu läsa lite bloggar!
Tjingeling!

2 januari

är det idag och fredag, man blir ju dagvill i dessa tider. Nåväl sitter ju på jobbet och läser bloggar (fint att man kan göra det på arbetstid) och uppdaterar mig på nyheter.
Hörde ju om en brand på ett disco i Bangkok men har idag fått sms från Pärra och att allt är bra, skönt!
Nyårsafton firades ju hemma och lungt och städat var det, ett par snappsar till förrätten för min del, I och M tog några whiskey sen var det bara lite tv, en kort prommis runt kvarteret och så tittade vi på grannen som sköt raketer (tydligen bara tur att dom inte kom in till oss enligt Veronica).
Igår låg jag framför tv:n hela dagen och tittade på Det Okända Maraton, uppe redan 6.10 och sen var det nog hela dagen.
Besökte Rätans Kyrka kl 18 för där var Kingen och sjöng, mycket bra!
Nu kom I med jobb!
Tjingeling alla kära läsare!

RSS 2.0