091026

Nu har jag beställt och betalt resan för att hälsa på Emelie i Tyskland! Yes, yes ! Äntligen är det bestämt.
Den 10 december 12.45 lyfter vi fårn Östersund landar på Arlanda 1 timme senare, 15.10 lyfter planet mot Frankfurt och 17.25 ska vi vara framme. Sen är det höljt i dunkel hur det blir resten av dagen. Det ska iaf gå ett snabbtåg från flygplatsen till Karlsruhe som tar en timme och därifrån måste vi ta ett tåg till Eppingen, därifrån finns det buss till Elsenz om inte familjen hämtar oss där.
Hem åker vi från Franfurt den 14.12 kl 18.15, på Arlanda 20.25, 21.10 från Arlanda och 22.10 i Östersund igen, efter en som jag hoppas upplevelserik vistelse i Tyrreland.
Imöra blir det Östersund och fixa pass till Erika (som tappat bort sitt) och lilla Leon.
Nåväl lite äventyr och spänning ska man ju oxå ha i livet, med tanke på resan från flygplatsen alltså.

Ikväll är det min tur att ha med fika till vävstugan, har tagit fram mjukkaka ur frysen och sen tar jag väl med mig något annat ätbart oxå.

Har varit ute och powerwalkat idag oxå, dryga timmen och nästan 10.000 steg.
I lördags åkte jag med maken till nedre delen av Böle by och promenerade hem, en härlig promenad utan inslag av vilda djur.
Nu ska jag jobba lite och få undan det som ligger.
Jag är såååå glad för resan!  Yiiippppppiiiiiiiiii!
Tjingeling!

091021

Så var det då nästan 1 vecka sedan jag skrev något igen!
Lördag skulle det ju egentligen jagas men nu var det ju så att en person i jaktlaget var ute på fredagen och sköt och det vart komplikationer med detta. Därför tillbringades 2 timmar i skogen med att hämta hem 1 av älgarna som denne person skjutit. Nåväl, fick ju komma hem innan affären stängdes så jag hann inhandla tandkräm (och lite godis, fy skäms). Godiset avnjöts på kvällen i soffan tittandes på Här är ditt liv och senare Körslaget.
Nu är det onsdag och ikväll är det gymping osm gäller, förra veckan så hade jag ju giltigt förfall, inte kan man sticka hemifrån när man har "främmande"?!
Både måndag och tisdag har jag powerwalkat på morgonen men idag tog jag en promenad på lunchen istället, kanske skulle jag kunna låtit bli eftersom det är gympa men alla bäckar små, och lite motion har ingen dött av! eller?
Tänker lite på vår  lilla Emelie i Tyskland som nu är sjuk igen! Undrar om det är den där sjukdomen som Lasse hade som hon skrev om i bloggen? Hon lever iaf, vilket var väldigt skönt att höra.
Försöker läsa på internet om pass, behöver man egentligen pass när man reser till Tyskland? Det är ju inom Schengen (stavas det så?) När vi åkte tåg i somras så var det ju ingen som frågade efter pass så där går det bra men om man nu ska flyga? Någon som vet?
Vi planerar ju att resa och hälsa på Emelie, frågan är bara om vi ska flyga från Skavsta eller från Östersund? Det är ju lite priskillnad kan jag säga, från pratiskt tagit 0:- för vuxen med Ryanair och till ca 15.000:- per person med andra bolag!!!! Vad är det fär skillnad egentligen? Försklara det den som vet och kan!
Nu ska jag se om jag hittar något om pass igen! Jag måste ju veta om Leon behöver något pass eller inte!
Tjingeling!

091015

Över en vecka sedan jag berättade om händelserna i Rätan.
Vi har jagat sen sist, jag har inte skjutit något men vad gör väl det när det finns andra deltagare i laget som inte tvekar att skjuta på springande älgar i snårig skog, som jag så poetiskt uttryckte mig vid ett tillfälle på septemberjakten. Det bästa är att man aldrig behöver ångra ett skott som man inte skjutit! Så det så!
Nu har det inte blivit så mycket bevänt med motionen heller några dagar, har väl haft giltig frånvaro?
Älgjakt är väl alltså det främsta skälet till att jag inte varit ute och promenerat.
Igår em. kom det storfrämmande, Barbro från Härnösand och Annhelen från Piteå, dom ringde tisdag kväll och frågade om dom fick komma förbi och hälsa på och även då få sova över naturligtvis. Det fick dom ju gärna, så jag fick fram en stek ur frysen som jag tillagade, sås, pärer och svartvinbärsgelé osså lite grönsaker, gott som tusan vart det, och det tror jag gästerna tyckte oxå. Ingen av dom tycker om att gå och handla och ingen av dom lagar mat i någon stror utsträckning, så dom var nog nöjda. TIll efterrätt serverades vaniljglass och hjortronsylt, men jag glömde att värma den, men det slank ner ändå! Vi drack rödvin fast det bara var onsdag och en liten gin och tonic, eller 2, slank oxå ner. Flickorna var dock trötta så vid 22 gick vi till sängs.
Idag har dom farit vidare mot Gäddede för att beskåda nåt vattenfall eller dylikt!
Nåväl solen skiner och det är en klarblå himmel, härligt Höst/vinterväder!
Idag hoppar vi lunchen eftersom det vart lite senare frukost pga våra nattgäster.
Nu ska jag dock ta en kopp fika så lev väl!
Tjingeling!Bilden är tagen på Hattudden utanför Piteå sommaren 2008!


091006

Jag har poerwalkat idag oxå, dryga timmen i friskt men skönt väder för solen skiner men det sägs att det ska komma in snö till kvällen! Inge vidare, redan, för tidigt med andra ord. För det kommer ändå att försvinna!? För inte kommer snön att ligga kvar nu och fram till i april, nej huvva det låter förskräckligt, tänk Er 7 månader snö, eller nästan iaf. Tanken känns inte bra kan jag säga.
Idag ska Erika, Leon och jag till Hackås. Leon ska agera fotomodell, det blir skoj.
Var till vävstugan en sväng igår, cyklade, det gäller att ta till vara alla tillfällen till vardagsmotion. Det är så lätt att annars sätta sig i bilen och bara åka fast det är nära och man behöver både frisk luft och att röra lite på fläsket.
För visst är luften här frisk, friskare än i Östersund eller Stockholm iaf.
Ska väl på kören ikväll, inte helt förtjust i det där verket vi övar till nu, det beror ju naturligtvis på att jag inte kan, har varit inne på internet och lyssnat på min stämma men har inte hittat någonstans där jag kan lyssna på helheten. När vi övar så hör man ju inte helheten heller det blir bara ett enda sammelsurium,för mig iaf.
Ska bli roligt när vi får öva och sjunga lite julinspirerade sånger, kanske en del som vi redan kan dessutom.
Nä nu får det vara nog på jämmer och klagolåt.
Tjingeling!


091001

Idag skulle min pappa fyllt 103 år! om han levat alltså, vilket han inte gör. Han dog den 29 juni 1984, 20 dagar efter vårt bröllop. Han körde bil hit till Rätan pingsten 1984 och sen hem igen, ja inte samma dag men iaf. Han fick aldrig se våra flickor men det fick ju mamma uppleva. Nog om detta!
Idag var det -3.8 grader när jag klev upp vid 6.30. Jag fikade, läste tidningen och sen tog jag mig en stärkande powerwalk i dryga timmen. Utan min kompis BA! Gick dessutom ända hemifrån, alltså ingen cykeltur idag. Det snöade lätt när jag gick ut genom dörren men nu skiner solen så det ser ut att bli en finen dag.
Jag glömde helt bort gympan igår, jag har ju inte varit dit en enda gång än men igår fanns inte ens tanken på att det var.
Ska nu försöka få något gjort en stund!
Tjingeling!

RSS 2.0