20111025

för det är väl den 25 idag!? Jo det är det det vet jag helt säkert.
Jag har fyllt år men det är väl inget att vara glad över att man är ett år äldre igen. Får vara glad att man har hälsan och att man orkar gå upp på morgonen utan större bekymmer.
Altanbygget fortskrider eller det är nog till största delen klart, nu hålls det på med gaveln på huset och byts panel eftersom den har tagit en hel del stryk av väder och vind eller kanske mest solen mest som "förstört" den.
Jag har nog målat allt klart inne på altan men lite "piff" återstår. Plocka ut sånt som inte ska vara där och kanske plocka in några saker som ska vara där. Ingvars bar, det är ett hörn som han är ansvarig över, är inte klart men det blir väl iaf klart till taklagsfesten som många ser fram emot. Då måste ju naturligtvis baren vara klar eller...
Solen skiner och inatt har det varit frost så det är otroligt vackert, borde kanske ta en promenad men v f-n det kan jag väl göra en annan dag kanske.
Har idag gjort en lasange på mörakvisten, får väl se om den smakar.
Nu blir det till att gå hem och se till att hantverkarna får nåt i sig!
Tjingeling!

20051015

Om någon nu ser rubriken och tycker hon är visst lite i yrslan så är så inte fallet utan bara en liten tillbakablick:

Klockan ringer 06.00, ca +4 grader. Grötfrukost och kaffe. Åker vid 7 tiden för att ses i Fribergs och bestämma trakt. Det blir Jonsson och jag drar pass nr 2, Kurn nere Järnväg´n. E.Å ska sitta på 1:an så jag får sällsis och skjuts av honom. Första gången på detta pass. Solen håller på att gå upp baka ryggen men det bläs i byar rätt hårt. S-O och P-E.F går med hundar. Jaktlaget är hårt decimerat. Förutom nämnda: K, E.F, P, M och I. Ska väl sitta minst 3 timmar.
Hade väl tänkt mig en stor idag da, eftersom jag ändå har börjat nu!!!!
Vi ska ta Paus vid Tvärhoa men under E.Å och mitt återtåg till vila skjuter P en oxe vid Exbäck´n som var K:s pass men han hade vandrat Nyväg´n upp för P-E hade ropat att det var älg på gpng. I och P står alltså vid nyss nämnda pass. P utan radio och I utan bössa. P-E spårar en udda 12-taggare några hundra meter in.
Paus sen tar vi hand om älgen och sen var det slut fär idag och även för säsongen för min del.


På torsdag 2011.10.13 blir det jakt igen!
Tjingeling!

20111010

Vi lämnade Vårgårda onsdagmorgon och åkte mot Örebro. Var i Skara på Jula och inhandlade ett litet kylskåp.
Det stod även köpcentrum på en skylt och Skara sommarland så vi åkte dit men allt var stängt så det var bara att åka vidare. Kom så småningom till Örebro och då hade vi bestämt oss för att åka vidare hemöver på en gång. In till Emelie och hämtade våra sängkläder och lämnade ljusstaken som hon bett mig att köpa i Ullared. Vi anlände till Rätan vid 19.30, skönt att vara hemma och sova i sin egen säng igen. Dock roligt att fått vara hos Emelie och se hur hon hade det trots att det inte blev så länge. Hon var nog ganska nöjd att vi inte stannade så länge efter vad jag kunde läsa i hennes blogg.
Nu är vi alltså hemma igen med allt vad det innebär. Tvätt, matlagning och förstås altanprojektet. Eftersom inte altanen är inflyttningsklar än så kan jag ju heller inte göra klart i köket, råttan på repet liksom.
Ikväll är det vävstugan, dit det är min tur att ta med fikabröd. Bakade en amerikansk banankaka igår så det blir spännande att se vad tanterna tycker och även jag för det var första gången jag bakat denna, tror jag iaf.
Har varit ute och promenerat några mornar men idag har jag inte varit ute, inte än iaf.
Igår morse när jag klev upp vid 8 tiden var det -5 grader och sen kom det snö och senare snöblandat regn. Idag skiner solen från en klarblå himmel så en liten prommis kan det bli innan dan är slut.
Lite bilder från resan, altanbygge mm

111004

Sitter på ett hotellrum i Vårgårda, Vårgårda Wärdshus, har just ätit en Wienersnitschel (stavningen)och druckit en öl. Har idag åkt från Örebro till Ullared, varit på diverse affärer utöver Gekås och inte handlat mycket. Om jag får säga min mening och det får jag ju i min egen blogg, så tycker jag att nu har jag varit där, har sett både Ola-Conny och Morgan men inte Boris, så det är inget som jag kommer att tjata om att åka dit igen. Skulle vara för Boris då isåfall. Nej men handen på härtat hur kan man/Ni tillbringa flera dagar på detta varuhus? Jag var väl därinne ca 2-2 1/5 timme  handlade det jag skulle och blivit bedd om och sen är jag faktiskt nöjd. Trodde nog att jag skulle vara där idag och sen sova där i närheten och sen åka dit imorgon igen men så blev inte fallet. Vi åkte till Falkenberg och sen styrde vi kosan norröver och hamnade här i Vågårda. Imorgon åker vi vidae mot Örebro igen och ska övernatta hos Emelie igen, så är iaf planen och sen åka hem till Rätan på torsdag.
Hopps att det finns några trevliga loppisar och andra trevliga köpcentrum efter vägen.
Over and out!
Tjingeling!

111003

En ganska grå dag i Örebro, jag menar ingen sol i sikte. Har varit i köpcentrum Marieberg och kollat runt lite men eftersom jag ska till Ullared så spar jag mig med shoppandet. Köpte en trisslott och som vanligt blev det ingen vinst. Nu sitter Emelie i soffan och ska snart ge sig iväg till skolan, Ingvar ligger i den andra soffan och läser kvällstidningen. Själv sitter jag vid bordet och  stickar och är inne på fejjan samt uppdaterar mig på bloggar.
Inatt  har jag legat på en gummimadrass på golvet, Ingvar fick låna Emelies säng och hon låg i soffan. Tror att jag inatt ska använda ryggkuddarna från soffan och bädda som madrass för det har ju inte varit den bästa av nätter om man säger så. Trevlig lägenhet men lyhört. Nyss har det varit någon på våningen ovanför som borrat och det måste nog till värsta borren för att komma igenom dessa betongväggar, det lät då så iaf.
Det synns att hösten inte kommit lika långt här som i Rätan, finns mer löv kvar på träden här och dessutom var det inga minusgrader här idag som vi fått rapport om att så var fallet i Jämtland.
Ikväll är det Hollywood fruar och innan dess Ensam mamma söker och till det Ben & Jerry med nya smaker som jag inte testat som alltså inte finns på macken i Rätan.
Ska bli spännande att se hur långt altanbygget kommit när vi återkommer.
Tjingeling!

111002

Sitter i en lägenhet på Hertig Karls Allé i Örebro. Här bor dotra sen ett tag tillbaka. Vi är här och hälsar på och ska fara vidare mot Ullared om ett par dagar. Hade skrivit ett långt inlägg osså stängs datorn av, skit. Därför blir detta inlägg bara en liten uppdatering.
Tjingeling!

RSS 2.0