Freeeeedag!!!

Ja inte är det så att jag längtar till att det är fredag, jag trivis ju på mitt jobb så egentligen spelar det ingen roll vilken dag det är i veckan. Igår tillbringade jag dagen i Östersund, Emelie skulle till tandregleringen. Igår gjorde dom avtryck på både över och underkäke och så fick hon bita i vax och ta en del röntenbilder som nu tandläkaren ska titta på och se vad som behöver och ska göras så då ska vi tillbaka den 16 augusti för information, vilken tid allt ska ta! Hon hinner ju gå ut gymnasiet innan allt detta är klart! Iaf så har jag satt in 81:- på Norsgårdens konto det var det som min runda i Rätan inbringade med att samla in burkar och flaskor. Förutom alla flaskor och burkar som inte gick att panta men som jag tog reda på och kastade i återvinningen. Rätan med omnejd är iaf lite renare vad det gäller "skräpet".
Inhandlade mig ett par nya joggingskor igår på Gå och löpkliniken, när jag jämförde dessa nya fina skor mot dom gamla (2 år) såg jag hur slitna dessa var. Egentligen är det väl att ta i att betala fjortonhundra för ett par skor men varför inte, man ska vara rädd om sina fötter och ben dom ska man ha hela livet, förhoppningsvis.

Tisdag 8 maj

Tänk vad dagarna och veckorna går fort,  man ska leva lite mer i nuet, skulle vilja stoppa tiden ibland. Som oftast längtar man ju fram till något som ska ske flera månader senare men den tiden kommer ju fortare än man anar så därför skulle man liksom ta vara på tiden just nu. Just nu är alltså idag när björkarna håller på att få små musöron ja en del har det redan men dom flesta har inte slagit ut än. I morse när jag klev upp sken solen men det var klockan 7, nu är klockan 9.30 och det är lite mörka moln på himlen. Ikväll blir det iaf,möte på Norsgården som jag tänker övervara och överlämna pengarna från festen, sen blir det vinlotteri hos Gunvor. Idag åker jag till affären och pantar burkar och flaskor från min helg efter vägarna i Rätan.

Helgnöje?

Ja dom som sett mig cyklandes på byn i helgen med en kartong på pakethållaren och en blå IKEA kasse kanske undrar om mina pengar tryter!!! Så är icke fallet, jag har bara blivit så in i h-vete less på alla flaskor och burkar som "folk" slänger ifrån sig precis där dom befinner sig vid just det tillfället. Jag har alltså tagit mig friheten att samla in dessa och det vill jag påstå att det var en hel del. Jag har inte plockat "övrigt skräp" utan bara flaskor och burkar, burkar som inte är pantbara har jag kastat  i återvinningen och alla sprit- och ölflaskor har också hamnat där. Jag ska panta alla flaskor och burkar och skänka till Föreningen Norsgården så Ni ser att det är inte för egen vinning!
Jag har talat med en del under min tur runt Rätan och dom flesta retar sig på allt detta men få är dessa som gör någonting. Nu gjorde jag det och jag återkommer och talar om behållningen i kronor, inte lär det väl bli en förmögenhet men många bäckar små.

Maj!

Ja nu är även sista april överstånden, Vi var 17 st hemma i köket som åt dock inte alla samtidigt, Bröderna Norling med familjer och så Ingvar Emelie och jag. Ner till brasan och kollade och språkade med lite folk. Hem igen, ostbricka, köttfärspaj och dricka. Martin Nilsson anländer i taxi med Conny Jonsson från Turingen. Åker 1.30 till Wärdshuset!!!!!!! Ingvar och jag promenerar hem och går och lägger oss 3.30. Näe nu får det vara lungt ett tag. Idag skiner solen med frost i morse när jag skjutsade Emelie till 7 bussen.

RSS 2.0