110929

Ny dag och solen skiner, härligt. Jag har varit ute på en morgonpromenad, dryga timmen och 9668 steg. Maken har åkt till Bryngelhögen och hämtat ett vedlass så då blir det några steg till sen när jag går från släpvagnen och in i garaget och leverar till honom som travar.
Igår fick vi ljus på altanen men inga andra hantverkare idag heller. Imorgon bär det av till Östersund och Fresks för att inhandla lite färg till inomhuspanelen. Igår ändrade vi oss till Hjalmar, undrar vad det blir imöra?
Före åtta imorse ringde Erika så jag var in på datorn och kollade när dom ställde sig i kö i Ullared. Hänger på låset vill jag lova. Ja det kanske man måste men när jag tittar på webbkamran nu så är det iaf ingen kö utanför.
Torsdagar är bra dagar, den enda dagen i veckan när jag inte behöver fundera vad jag ska laga för mat för det är nämligen alltid pannkaka hos oss på torsdagar. Kan variera lite, fläskpannkaka i ugn, tunna eller ibland våfflor. Idag lutar det dock åt tunna men innan det är middagsdags kanske jag ändrat mig för det är ju ändå jag som bestämmer.
Kanske måste gå till farmoran idag och se om det blev någon tårta över sen 97-årsdagen, hoppas att dom ätit upp allt. Annars får väl fåglarna eller kanske Elle och Ingvar vill ha.
På lördag ska vi, några frivilliga arbetsvilliga människor, rycka en damm. Rätans IF kommer att få en bra slant för detta som verkligen behövs. Det finns ju en del människor i denna by som inte vill betala medlemsavgiften trots att dom nyttjar aktiviteter som idrottsföreningen arrangerar. 100:-/familj och år, dessutom har vi sett oss nödsakade att ta ut en aktivitetsavgift på 100:-/termin och familj eftersom Bergs Kommun tar ut en hyra för att vi nyttjar gympasalen. Det krångliga är att få en del människor att förstå och betala.
Tjingeling!


110928

Eftersom altanbygget fortskrider så gör jag väl en liten uppdatering om den idag. Fast igår var det inga byggare där utan då kom elektrikern och började sitt arbete. Idag har det inte heller dykt upp några hantverkare men elektrikern ska komma i em/kväll och fortsätta sitt arbete.
Idag har jag varit på en promenad, måste komma igång det är så skönt, och allra helst när man är hemma igen.
Sen har jag sopat och dammsugit altanen från allt sågspån som blev igår när det borrades hål i taket för spottarna.
Erika med familj har ju åkt till Sthlm/Värmdö och idag kom ett meddelande att Leon gjort nr 2 på toaletten!!
När han var hos oss i måndags så försökte jag när han skulle gå undan för att göra det, att sätta honom på toan alltså, han satt där en stund men det blev ingenting. Då satte jag på honom blöjan igen och vad tror Ni han gjorde? jo det tog inte någon lång stund så gick han och satte sig under köksbordet och gjorde ifrån sig.
Har iaf tagit lite nya kort på altanbygget. Håll till godo så får Ni se mer en annan gång.
På kortet som är näst längst ner, en hel vägg, ska det bli ett fönster, det hade vi inte tänkt från början men är det en inglasad altan så är det! Bra blir det! Undrar om jag ska gå till Maria på Caferia och ta en macka till lunch? Ska ringa maken och höra om han är på gång, han har nämligen åkt till Bryngelhögen för att hämta ett vedlass och då har han samtidigt fraktat lite saker härifrån.
Tända upp hos grannen oxå!
Tjingeling!


20110927

Idag fyller "farmor" 97 år! Helt otroligt men sant! Har varit där med två tårtor, en till matsalen där dom övriga boende får efter maten och en till lägenheten för dom som kommer och hälsar på!
Har oxå varit till Maria på Caferia och tagit ett tomatbröd med brieost. La ut färgproverna på golvet och bestämde oss för Erna 0316. Får se hur det blir man kan ju ändra sig innan man bestämt sig.
Idag åker Erika med familj till Sthlm för att imorgon åka vidare till Ullared. Leon stannar hos farmor och farfar på Värmdö och följer farmor till hennes dagis. Han får säkert nya kompisar där.
Här en liten tillbakablick:
Måndag den 10 oktober 2005
Uppstigning ca 5.30, ett par grader varmt, ska bli en fin dag enligt väderleksrapporten. Vi jagar på Ramsjön, E.Å går med hund uppe i byn utan passare, I och P-G går oxå. Jag sitter på 2:an, Hygge hita Storbäck´n, första gången på detta pass. Lungt hos mig. Eldar för sysslolösheten. I Påkallar P-E uppmärksamhet, tror ha sitter vid Brännmyrhammarn. Solen börjar skönjas bakom moln och ryggen. Vet ej hur länge detta blir men framemot 11-12 får man väl räkna med.
9.21 smäller det ett skott men det verkar inte vara med oss. F ropar på I att han har SLug och älg hos sig. 10.19 skjuter F en älg. Grattis men jag vill oxå skjuta.
Vi pausar vid Storbäck´n. Därefter blir det färd till Bryngelhögen med älgen. Nu blir det Musmyra-Ryan och jag ska sitta på 13:on, Myra baka back´n.
När jag kommer till passet ser jag en älg??? eller jo det är inte bara en utan två. Hinner ta upp magasinet i höger byxficka, ladda och lägga an, osäkra och dom står kvar. Jag skjuter och den ramlar, hoppas jag. Ropar på S-O och efter överläggningar kommer I till mig och vi går gemensamt fram och kollar. Jag ber nästan till Gud att den verkligen ska ligga där och det gör den! En kalv. Ja det var min första älg och det var inget svårt att skuta, hann aldrig tveka. Ett skott och det satt högt i lungan.
Tjingeling!

20110922

Tänkte kanske att jag ska återge en dag på älgpasset, vad sägs om lördagen den 11 oktober 2003!
Upp 4.45, inga kallgrader, gröt till frukost. Första dagen på denna oktoberjakt.
Norsgården i ljusan låga, så gott som hela byggnaden övertänd, där var vi igår på Bröderna Lindqvist, vad kan ha orsakat denna händelse. Fruktansvärt tragiskt.
Jaha iallafall skulle vi samlas kl 06.00 i Bryngelhögen, väl tidigt för det är becksvart och dimmigt.
Granåsen ska dom stora älgarna befinna sig på! S-O och E.Å går med hundar. Jag drar pass nr 5, Lambrektsmyra, vilket är första gången jag verkligen kommer till passet. I är på 4:an så han ledsagade mig en bit därefter följde jag 4-hjulingens spår. På pass 08.00-12.00. Har haft hundskall nära mig i över 1 timme men inte sett minsta spår av älg. H har försökt att träffa något på ca 300 m enl. egen utsago. Vart visst ittna!. Nu kommer lite sol och det är då skönt.
Idag åker Elle och Camilla till Ödeshög för praktik på Tygmarknaden i Mjölby.
Eftermiddagsjakten blir på Flobackan men lite ändring av passen. Jag ska sitta på 13:on, Klaxåsvägaskäle, men fick sitta efter vägen till Nederhögen en bit ut på ett hygge. P-E och I är hundkarlar men inget blev av detta ej heller förmiddagens jakt.
Pausade gjorde vi vid buan lite tidigare än avtalat. Em.jakten blev mellan 14.00-17.00 cirkus.
Jag fryser, ser fram emot middag (stekt sill) hos farmor och varm bastu.
Ingen kul syn förbi Norsgården, inte en vägg kvar bara en enda stor hög av allt.Detta är inte oktober 2003 dock en bild som ändå passar tyche je!

20110921

Ett tag sen igen! Fastän jag är "halvpensionär" så hinner jag inte. Nu förstår jag dom som säger att dom har mycket att göra fastän dom inte jobbar. Ja jag har ju inte slutat helt har ju en del bokföring ännu att sköta men det är en bråkdel av vad jag hade förut. Igår bokförde jag faktiskt men det hade legat på is ett tag för skrivaren hade liksom gått och rakat sig men nu har jag en liten ny sak som förhoppningsvis ska hålla ett tag. Jag har en toner som jag satte in i min gamla skrivare samma dag som den slutade att fungera som någon kan få köpa för en inte alltför dyr peng. Det står HP Q7553A Code 164004 på den. Hör av Er isf. Inköpt hos ink.club.
Rätans IF kräver ju en hel del, det är både bokföring, löneutbetalning, räkningar, planering mm. Är det någon som vi överta så inte mig emot. Det är visserligen ingen lön men kanske finns det någon som vill ha något att förgylla sin tillvaro med.
En del har iaf hänt sen sist, 16.8.
Har varit i Norrfjärden på Lysnatta, Tjejmilen i Sthlm och Älgjakt.
I Sthlm träffade jag en arbetskamrat från DN eller rättare sagt två st men den ena träffar jag ju dessemellan.
Handlade nya handtag till köksluckor och lådor, 38 st, och jag bestämde mig för att jag inte fick sätta upp dom nya förrän skåpet var städat, fy f-n vad jag har städat men nu är det iaf klart.
Vad tycks, dom förra var vita i trä detta bryter ju iaf av lite.
Sen håller vi (ja inte jag) på med ett nytt altanbygge vilket framskrider med blixtens hastighet. Se själva
Idag ska golvet komma, spånplattorna alltså, det riktiga golvet har vi inte bestämt än.
Nu skiner solen och det ser ut att vara ett riktigt härligt ute.
Kanske man ska drista sig till att hänga ut tvätten som ligger i maskinen.
Ikväll blir det bio i Ytterhogdal, Jägarna 2, maken och jag ska dit.
Säkert har jag glömt något men Tjingeling så länge!

RSS 2.0