090930

Nu är redan september slut! Vad har dessa månader tagit vägen!
Igår hade vi bakstugemöte, vi beslutade att vi skulle flytta bakstugan till Norsgården. Ska söka Bygdemedel, försöka få lite bidrag ur olika fonder som finns i närheten. Ska gå!!!!
Denna vecka har jag oxå varit ute på promenad varje dag, cyklar till BA och därifrån har vi tagit en prommis till norra infarten till byn. Nu ska hon åka på semester och bli borta nästan 1 månad och då undrar jag hur det ska bli. Har ju liksom varit bra att ringa henne och fråga om hon vill hänga med och då känner man ju lite press när man vet att hon väntar. Ja sa till henne att jag kanske cyklar dit iaf och ställer cykeln på hennes gård och sen tar samma promenad och pratar som om hon var med!! Ja det lär väl lösa sig!
Idag ska vi till Svensta och utföra lite ärenden, banken mm.
Har skrivit ett meddelande på engelska idag vilket inte är alltför lätt när man vet att personen som får detta är jätte bra på engelska men jag tror ändå att hon förstår innebörden av mitt meddelande.
Ska nu se över vad jag har att jobba med!
Tjingeling

090928

I morse ringde jag min kompis BA och frågade om hon hade lust att gå en prommis, så vi gick till norra infarten till Rätan och hem. Jag cyklade till henne och det är ju oxå motion. Då sken solen, så jag hängde ut en maskin tvätt men nu regnar det, men på fjället snöar det ju har jag hört från säker källa.
Iaf så var vi ju på 70-års kalas i lördags och det var en trevlig tillställning med god mat och underhållning. Två st ur gruppen Taikida var ju där och sjöng 2 st låtar, kul, dessutom satt Robert bredvid mig och åt och jag tog bort hans tallrik, det Ni!
Igår var jag först i kyrkan och sen tillbringade vi hela den ljusa delen av dagen hos farmoran eftersom hon fyllde 95. Smörgåstårtor och marängtårtan var nog till belåtenhet efter vad jag förstod.
Farmoran fick ju oxå prata och se Emelie via datorn som ju befinner sig i Tyskland och det var ju jätte kul.
Hämtade älgköttet i Åsarna och fraktade en del till Bryngelhögen sen åt vi oxå marängtårta som blev över.
Idag har jag fraktat tillbaka resterna till Östgärde ifall det skulle komma gratulanter idag oxå.
Skrev ett meddelande till Inga på Facebook vet inte om det skickades iväg, och jag som ansträngde mig för att nu skriva på engelska . Emelie; Du kan väl kolla med henne om hon fått svar från mig! annars får jag väl skriva igen.
Ikväll trodde jag att jag skulle till vävstugan men upptäckte att jag ska till Klövsjö på kyrkoråd!
Nu är det ju snart lunch!
Tjingeling

090925

Ska väl försöka åstadkomma några rader innan jag går ifrån mitt arbete och ställer mig hemma vid spisen istället.
Jag har stått vid spisen redan idag eftersom jag har bakat 2 st tårtunderlag (vad säger man?) jag har alltså gjort marängtårtor som ska läggas grädde med hjortronsylt emellan på söndag som svärmor/farmor ska få bjuda sina kompisar på.
Dessutom har jag bakat en jättegod kaka, fick recept av Bettan, som vi oxå ska ha på söndag till kaffet efter smörgåstårtorna som vi ska göra. Svärmor/farmor fyller ju 95 den dagen så det blir lite kalas.
Jag känner mig inte riktigt kry, kanske lite feber, och rostig i halsen. Måste vara frisk imorgon när vi ska på 70-års kalas på Norsgården.
Ska till Bryngelhögen imorgon fm och slakta, köttet lämnar vi sen till en mycket händig man i Åsarna som finstyckar och maler för att hämtas på söndag och läggas i frysen.
Igår var vi till Böle och hämtade en garderob som vi har ställt i tvättstugan. Den jag redan hade där är överfull med lakan och gardiner så jag behövde alltså en till. Nu när El bor hemma och vi inte har lägenheten kvar i stan så har jag en del lakan.
Iaf när vi skulle lägga gardeoben på släpvagnen så klämde jag vänster ringfingertopp i dörren och idag är  fingret inte riktigt sig likt, svullet, hårt och missfärgat men det gör inte speciellt ont som tur är.
Hoppas tvätten torkar som jag hängde ut idag men jag tror det är totalt vindstilla så det kanske är för stor förhoppning att den hinner torka innan det blir fuktigt ute igen.
Ha en trevlig helg!På pass!

Jag

har en fundering!
Kan man be om att få kliva av?
Tjingeling!


Var ute på promenad igår

men bara den korta svängen, hade sällsis av BA och det är alltid trevligt att ha någon att språka och utbyta tankar med.
Kommuninformation på skolan, ja vad ska man säga, informativt men inte så mycket frågor om skolan som man kanske kunde väntat sig. Tycker dock att det var ett bra möte och att många kände sig manade och gick dit då det varit flera möten tidigare i andra delar av kommunen där det varit kanske runt 10 st medan i Rätan var det fulla matsalen där dom oxå fick bära in extra stolar.
Sen vart det uppvaktning hos Er eftersom hon fyllde år och idag är det alltså makens tur att fylla! Grattis, grattis kära make!
Idag har jag varit ute på powerwalk, stora rundan: alltså 315 fram till gamla korsvägen, Postvägen till 45:an och den bort till norra infarten och gamla vägen hem, tog mig väl ca 1 tim och 45-50 min.
Det började regna under vägen men regnvatten är ju bra för håret så det gjorde mig ingenting och man ska ju ändå hem och duscha och byta om så skit samma.
Nu sitter jag  på jobbet och känner mig väldigt nöjd och slipper tänka på att jag ska gå ut senare idag och skulle det nu vara så att någon sa ska vi gå en sväng och jag hade tid så skulle jag ändå hänga med igen. Det Ni!
Imöra blir det jakt, ska var i Bryngelhögen kl 06.00. Hörde på radion att det ska bli en kanondag imorgon så det ser jag fram emot och så får vi se vad som händer.
På söndag är det kyrkoval! Ska Du rösta? det ska jag och sen blir det Kjell Lönnå med Sundsvalls kammarkör i kyrkan kl 16.00. Hoppas hela kyrkan blir fullsatt!
Bilden är från ett älgpass jag satt på en dag förra veckan och maken säger att det varit en björn där och letat mat!!!!
Tjingeling!

Det blev

finväder igår oxå! jag kunde hänga ut tvätt och få den torr, tänk vad det luktar gott när man tar in den, det har Ni väl känt? om inte lukta  mmmmmmm (om det inte är på våren och grannen har eldat gräs).
Åkte till Mabo igår em och inhandlade bla  en blinkande reflexväst för promenad på mörka höstkvällar och mornar. Köpte även ett par vantar/handskar att ha i jakten där toppen på höger pekfinger är bart om det nu skulle hända att det kommer något vilt som jag skulle kunna tänka mig att skjuta på.
Maken fick sig ett par nya jaktbyxor samt ett par jeans då jag upptäckte att dom han hade på sig hade spruckit i sömmen ovanför plånboken! Det var alltså dags att lätta lite på plånboken kanske, haha! Jag kastade jeansen i soptunnan då vi kom hem! men vid närmare eftertankte kanske jag ska laga dom? får se om det blir någon kommentar!
Idag fyller Er 25 år, GRATTIS gumman! Är det verkligen 25 år sedan, tycker det kändes som det var nyss.
Då för 25 år sedan alltså, så var det meningen att hon skulle kommit i början av månaden men hon lät ju vänta på sig precis som dom andra. Vi har ju några andra som fyller denna månad oxå, min bror 2.9, svägerska 11.9,
mamma min 16.9 (avliden, men levde för 25 år sen)Er 17.9, maken 18.9, min andra bror 19.9 och svärmor 27.9, jag har väl inte glömt någon, jo Marie kanske, min brors fd frus dotter fyller den 12.9 (tror jag det var).
Jag motionerade igår oxå, jag gick den korta svängen som jag gick i måndags, med ett litet stopp hos BA för att hjälpa till med att få in bilder från diigtalkamera till datorn.
Hem och laga middag, älgfärsbiffar med makaroner och lite stekt potatis och bea. Sen drog El och jag ner över täkta för att ha fotvård hos Er. Idag har jag mjuka fötter vilket är underbart. Sara har Du känt på dina fötter idag? Är det någon skillnad?
Ikväll måste man väl gå till skolans matsal för kommuninformation 18-20. Jag läste först att det började 18.20 och tänkte va fn börjar dom inte 18 eller 18.30 för men när jag kollade närmare så var tiden alltså begränsad.
Tjingeling!

Det

vart motion igår oxå! Duktiga jag! ja man måste väl berömma sig själv och uppmuntra när ingen annan gör det, om än bara med ord. Jag gick samma runda som igår dock med tillägget att det blev E45 fram till Gladvallen istället för att gå ner redan vid macken. Jag tog med mig min kamrat BA, det var länge sedan vi träffades så vi hade mycket att prata om eller kanske var det jag som pratade mest? Dryga 10.000 steg.
Idag regnar det, ser ut som hösten har kommit ordentligt, björkarna som jag ser genom fönstret på jobbet är gula och mycket löv har fallit av. Det måste dock finnas flera olika sorters björkar eftersom en del fortfarande är ganska gröna och har mycket löv kvar. Ja jag vet ju att det finns hängbjörk som ser annorlunda ut men finns det olika sorter fast dom ser ut att vara av samma slag? Nä nu ska jag inte veckla in mig i något sådant utan bara konstatera att jag kanske måste ta itu med jobbet.
Har sängkläderna ute på vädring idag, bra dag man valt, så nu har jag även tvätt i maskinen.
Jag har många projekt hemma men det verkar som om jag stangerat, blir liksom inte klar, vete f-n vad jag ska göra. Korten ligger på bordet i rummet och där har dom legat nu rätt länge, ska jag fullfölja detta så måste jag ju gå igenom allt igen för att veta vad som ligger var. Igår var vi ju i Böle och plockade rätt på lite grejer som Kjelle hade i lillstugan som han inte ville ha, vad ska jag ha det till som har allt men jag kan ju frakta runt i våra olika hus och så kanske det finns någon som vill ha något?
Nåväl det örnar sig!
Tjingeling!


Solen

skiner och det verkar bli en finen dag! Skulle kanske plocka bär eller städa eller något sådant men nu har jag ett ordinarie jobb som jag måste ta itu med.
Igår var vi ju till staden och då blev det ju inte många knop gjorda, på det här jobbet alltså!
En sak var väldigt bra med gårdagen: Jag var ut och gick i nästan 1 timme, gick vägen fram till korsningen då tog jag vänster och gick Postvägen fram till E45, den fram till Macken och sen ner där och hem, jag till och med dristade mig till att jogga en bit. Svettigt men fy f-n vad nöjd jag kände mig. Nu måste detta bara bli en fortsättning, jag tror att jag måste "tvinga" mig till det några gånger och sen blir det att man bara måste ut, jag vet ju hur det är.
Dotra där nere i Elsenz är ju ute var och varannan dag och förbättrar sin kondition, vi ska ju på Tjejmilen nästa år och för att hon inte ska springa ifrån mig allt för mycket så måste jag ju ligga i liksom.
Så eftersom jag tror att vi ska åka till Klövsjö idag på körövning? eller...... så måste jag antingen ut på lunchen eller så MÅSTE jag ut när vi kommer därifrån ikväll. Det återstår att se.
Idag har jag kokat lingonsylt på 3,5 kg bär som Erika och jag plockade i helgen, det vart 3 ganska stora burkar så nu klarar jag mig ett tag och när detta är slut finns det mer bär i frysen.
Blir det fint väder en annan dag när jag inte jobbar ska ja ut igen för man vet ju inte om det finns några bär att plocka nästa år.

Fredags

kvällen har avlöpt i ett lungt tempo! Vi har tittat på den nya programmet: Kändisdjungeln, ja sådär kan man väl säga men jag kmmer nog fortsättningsvis att kolla om man inte har något annat för sig.
Imorgon ska jag ju jobba på Norsgården, pubkväll, Erika, jag, Anette N och Terese Gunnarsson.
Men först ska vi till Bryngelhögen och stycka bytet. Hemkomna levererar vi våra andelar till Åsarna för finstyckning och paketering.
Jag fick inte skjuta någon älg under denna första vecka, jag såg älgar, flera stycken men som jag har sagt tidigare och säger igen, jag skjuter icke på springande älgar i snåriga skogar.
Igår hade vi ett möte om Bakstugan, det kan bli bra så småningom, helst vill vi ju få till en flytt men om nu inte det skulle funka så kanske det kan lösa sig ändå.
Jag har bakat en lingonkaka som jag tar med mig imorgon till Bryngelhögen, så vi kan ha lite fikapaus i styckningen.
Elle o Erika ska till Sundsvall imöra med Zeb, så då ska dom åka redan kl 8 så det blir att gå upp i ottan eller kanske inte det är så tidigt men det beror ju på vad man jämför med. När vi varit på jakt så har vi gått upp kl 4 för att sitta på pass kl 6, det är slitit att vara älgjägare. Sen får man bara sitta och sitta och sitta, kanske det kommer något eller.....
Nu ska jag tvätta mig borsta tänderna och så blir det bädden men en bok och så somnar jag till Karlavagnen.
Tjingeling!

Nu

sitter jag i bilen i  Bryngelhögen medans dom andra håller på att hänga älgen som Sten-Olof skjöt. EÅ hade först fått på en smäll men det ville sig inte riktigt så det blev eftersök och då gicka det bra.
På em ska vi rill Ryan-Musmyra, få se om man kan få ett bra pass, kanske Myra baka back´n, där har jag haft tur förut en gång, den enda turen jag iof haft. Det blåser väldeliga, snudd på storm men det är varma vindar och tur att det inte regnar. Det kom en skur på passet idag men eftersom det nästintill stormar så försvann det illfort.
Tjingeling!

Sitter

mitt ute på vilda skogen och skriver, va bra med mobilt bredband, som fungerar dessutom. Ingvar har skjutit! Gratttis till honom. Vi har paus och ska sedan bege oss ner till Bryngelhögen för att hänga upp bytet.
Sen blir det väl Jonssonstrakten eller Ramsjötrakten på em. Kanhända blir det några stavfel på detta inlägg för jag ser inte riktigt vad jag författar. Röken från elden kommer rakt på mig så man känner sig riktigt rökt!
Här sitter jag med 15 st av det manliga könet men jag klagar inte för dom är trevligaa allihpa. Nu ska jag grilla mig en korv. Bild på Ingvars älg kommer senare (tror jag) .
Tjingeling!

Jaha

nu är det snart avfärd mot Bryngelhögen där vi ska inmundiga den utsökta rätten surströmming med diverse tillbehör. Tro nu inte att det blir kalas med alkoholhaltiga drycker för så är det inte, det brukar bli öl och då knappast stark men det brukar vara en trevlig tillställning som inleder älgjakten.
Har hälsat på farmor idag, Leon, Er och jag knallade dit och pratade bort en timme eller så.
Vi smidde planer inför hennes födelsedag den 27 september då hon fyller 95, hon ska dock inte ha något stort kalas för det hade hon ju när hon fyllde 90. Det kommer dock att bli lite tårta för hennes "kompisar" i matsalen och sen gör vi nog smörgåstårtor för övriga gratulanter.
Det är ju tre veckor dit så det hinner hända mycket på den tiden men man ska ju ha lite framförhållning.
Nu börjar alla bli klara för avfärd och jag ska inte glömma kolatårtan i kylen!
Tjingeling!


Solen

skiner och det fläktar lite, eller kanske det blåser?
Nåväl  har iaf passat på att tvätta så det blir nog snart gå hem och hänga så att det torkar innan regnet kommer?
Jobbar på för att kunna vara ledig nästa vecka, ska sitta på pass, och kanske kanske.... ja den som lever får se!
Igår fyllde storebror pension, måste betyda att jag inte är såååååå långt efter men det får man inte tänka på eller så är det det man ska se fram emot, bli avlönad av staten och få göra vad man vill, jag har ju många projekt som jag tänker genomföra, ett ligger hemma på bordet i vardagsrummet. Sen har jag ju köpt garn till en Pippi-tröja till lilleman men den är till två år så jag har tid på mig.
Snart ska vi väl börja gå till vävstugan igen efter sommaruppehållet och då blir det iaf något gjort på den kvällen.
Ska ev. kanske börja gympa oxå på onsdagar, får väl hitta på något roligt program så det blir inspirerande att gå.
Nu hem till tvätten!
Tjingeling!

RSS 2.0