100422

Gympa igår men va f-n var alla människor som brukar vara där! Vi var fyra!!!!! st + ledare! Tjerna som haft fotbollsträning före oss stannade en stund och gjorde oss sällskap så så ödsligt blev det inte.
Morgonpromenad, den vanliga rundan, hemma igen straxt efter sju!
Har varit en tur till Åsarna och hämtat och lämnat saker och ting. Passade på att beställa en ansiktsbehandling på Amazing Face men inte förrän 12 maj hade hon tid men den som väntar osv....
Solen skiner men det blåser i träa.
Hör på radion att Åre/Östersunds flygplats är öppen igen men undrar hur länge. Tänk vad denna vulkan ställer till med men det är väl iaf inte vulkanens fel att Systembolaget har problem med sina kassor, dom har tom fått stänga två butiker i Jämtland, Åre och Svenstavik. Folket får åka till Ånge för att handla!!!!! Tur att man inte behöver tänka på det.
Nu ska jag göra några knop igen innan jag sakrar ihop och går hem och steker pannkaka till maken!
Tjiingeling!

100421

Bloggtorka brukar ju folk skriva om så varför inte jag!
Såg på översikten att det ändå är några som går in och tittar och läser så jag ska iaf skriva några rader för det är ju såååååååååå j-la tråkigt när man går in och ska läsa hos någon osså ingen uppdatering. Skärpning alla då även jag alltså.
Idag är det alltså onsdag, Emelies sista vecka i Tyrreland! Hon var iaf varit där sedan mitten av augusti och der är ju en lång tid, visserligen var hon ju hemma på besök för inte alltför länge sedan och förra veckan hade hon ju besök at större delen av syskonskaran, nämligen Pärra och Elle. Den hemresan dom gjorde går nog till historien!
Något att berätta för barnbarnen tror jag Emelie uttryckte det.
Jag har även denna dag varit ute på morgonpromenad, joggade sträckvis eller ska man kalla det lufsande? nåväl jag tog mig den vanliga rundan, bra!
Ikväll är det gympa och jag ska nog gå dit, visserligen tycker jag inte att det är så roligt men om man tänker på att det är 1 enda timme av dygnets 24 och av veckans 168 så är det ju inte så farligt utan att man kan stå ut med det. Dessutom är det bra för kroppen och knoppen, det får man tänka på faktiskt.
Solen finns där och tittar fram emellanåt och tar på den snön som ligger kvar.
Var någon igår som längtade till sommaren men inte ska man längta för då är ju snart sommaren slut och vinter igen. Nej ta vara på alla dagar och njut av varje minut!
Idag blir det stekt falukorv och makaroner till middag, själv ska jag äta bondsoppa, har gjort en rejäl kastrull som ska räcka några dagar.
På lördag morgon (tror jag iaf) åker vi mot sydligare breddgrader. Copenhagen är slutmålet. Emelie kommer med tåget till stationen där vi ska hämta upp henne. Mycket packning har hon trots att hon skickat lite med syskonen.
Tjingeling!

100416

idag bär det av mot staden! Var på powerwalk även denna morgon, gick upp vid 06.00 och tio över var jag ute, tog en liten extra sväng runt Gröngatan och det vart ca 1 timme, skönt när det är gjort, fintet väder oxå, sol och lite blåst.
Jag undrar hur det går för bror och svägerska som idag ska/skulle bege sig mot Spanien flygvägen, det verkar som det skiter sig eftersom flygen är inställda i hela norra Europa. Tänk på alla som redan är på semester och inte kommer hem, bla våra barn som är i Tyskland för att hälsa på Emelie, eller just nu är dom i Frankrike eftersom dom igår bilade dit! Det är ju bara 13 mil från Elsenz.
Soppan jag tillagade igår vart mycket god och jag har en rejäl gryta så detta kommer att bli mina lunch och middagar framöver. Dock har jag idag tagit fram älgfärs för att tillaga efter återkomsten från staden. Kanske dotra, måg och barnbarn vill äta med oss? Vad säger Ni om Curryköttfärs? Ja för mig blir det soppa men för Er andra!
Nu har jag iaf gjort en liten lista vad som ska inhandlas idag eller iaf tittas efter, diverse krämer, sportbh, springskor (inte för att jag springer så mycket nu för tiden) mm mm.
Kläder skiter jag allt i måste bli en förändring på vågen först eller så skulle man ju köpa något man inte kommer i för att spänna bågen lite extra men jag har ju garderoben full med kläder som jag knappt kommer i så det är att kasta pengarna i sjön liksom.
Tingeling!
Jag läser denna blogg!

100415

torsdag och jag var ute och powerwalkade imorse, gick ut vid 06.20 och var hemma efter ca 50 minuter, kanske måste jag utöka min promenad på morgonen!?. Jag är iaf glad att jag går ut överhuvudtaget!
Igår var jag på gympan inte orkade jag lika mycket som förut och inte tycker jag att der är roligt heller så det så, jag skulle mycket hellre gå ut en gång till på dagen och vara ute 1 -1 1/2 timme istället för gympan men jag tror att det är viktigt att göra fler saker än bara promenera. Får se hur jag gör nästa vecka, kanske är det snart slut på terminen!
Vi ska iaf till Sundsvall på Vårruset, Elisabet och jag, ev. Emelie sen vet jag inte hur det blir med dom andra två döttrarna.
Skulle behöva en ny sportbh, ev ska jag till den stora staden imorgon med Erika, hon var just här och talade om att dom skulle till stan så kanske jag ska följa, får väl gå och kolla om jag hittar ngån bra bh på Stadium eller annan butik.
Undrar om ungarna i Tyskland kan flyga hem på söndag om molnet från islandsvulkanen har försvunnit? Det återstår att se!
Ställde mig på vågen imorse och det var ingen rolig historia kan jag tala om men Ni ska inte tro att jag talar om vad den visade, nej det får bli min lilla hemlighet, en sak är då säker det måste bli en ändring. TYcker att jag varit ute och promenerat varje dag sen påskdagen, visserligen åt jag väl en del mat och godis i påskas men va f-n.
Varför ska det vara sååååååååå orättsvist, en del kan fullkomligt vräka i sig mat godis mm och det syns inte medan en del (läs jag) kan inte titta på vare sig mat eller godis ens på vykort utan att det syns på vågen.
Jag har ju hållit på och ätit enligt olika metoder till och från  i över 30 år så jag kan väl hålla på några år till.
Idag ska maken få pannkaka till middag, det tänker inte jag äta men vad jag ska stoppa i mig vet jag inte än,
soppa kanske, jag har ju en god som det var länge sedan jag gjorde med stekt fläsk och vita bönor i, Bondsoppa!
Ja det receptet ska jag nog gå hem och plocka fram och sen bär det av till affären för inhandling av ingridienser.
Tjingeling!

100412

Jaha så var det måndag igen, ny vecka, nya utmaningar! Hade ju egentligen tänkt att jag skulle på vinlotteri ikväll men jag är ju en sådan människa att har jag tagit på mig något så brukar jag i de flesta fall försöka vara med på det som ingår i det uppdraget liksom. Så jag tänker först åka till vävstugan en sväng eftersom det var ett tag sen vi hade någon aktivitet där, påskvecka och sen annandagpåsk som har satt käppar i hjulet, och innan dess var jag på ett kyrkligt möte! Ja Ni hör ju möten och möten och åter möten. Nåväl efter vävstugan så förflyttar jag mig till Norsgården där Bergs Idrottsallians har årsmöte kl 19.00. Eftersom jag är kassör i Rätans IF så kanske det finns något att hämta för mig. Dock hoppas jag att fler ur den nyvalda styrelsen kommer att infinna sig!!!?
Imorgon skulle jag egentligen på kyrkoråd till Klövsjö men eftersom jag lovat att skjutsa Elle till Västernorrlandsmetropolen Ånge så har jag skickat ett meddelande att jag ej kan närvara på detta möte.
Dessutom har Företagarföreningen ett möte imorgon på Norsgården som jag egentligen är anmäld till men jag får väl komma lite senare till det. Elle ska ju med tåget mot Uppsala för att i övermorgon flyga till lillasyster i Tyskland. Dom är ute och ser sig om vill jag lova, Ånge, Uppsala, Skavsta, Karlsruhe, Eppingen, Elsenz, Strassbourg, globetrotter!
Ja jag får ju åka till Ånge och förresten ska jag ju till Sveg imorgon och besiktiga min huvudmans bil så jag får ju oxå se mig om i Mellan Sverige!
Fin vär är det men idag blev det ingen mogronprommis men väl en lunchpromenad i solskenet.
Tjingeling!

100408

Tiden rusar iväg, idag är det 1 vecka sedan Skärtorsdagen och jag förväntade mig påskkärringar ringandes på döra! Inte en enda påskkärring så långt ögat nådde, ej heller några påskgubbar eller vad man nu kan klä ut sig som. Jag hade inhandlat godis för nästan 150 spänn! Nu säger väl dom som vet det kan väl inte bli så mycket med tanke på priset men vi var ju faktisk i Jehovadalen och shoppade och där var priset betydligt billigare än på de två inköpsställen vi har i Rätan. Alltså blev det rejält med godis, Jag gjorde iordning 4 påskägg och 7 påsar att dela ut till dom uppsökande kärringarna och gubbarna! Nu fick jag och delar av övriga familjen offra oss och äta upp godiset. Det finns faktiskt 2 st påsar kvar men jag tänker inte äta av detta och absolut inte i veckorna, kanske på lördag för man är ju inte sämre än man kan ändra sig!!!
Mitt påskfrämmande och jag var iaf ute på promenad alla dagar som hon var här och nu har jag faktiskt varit ute två dagar i rad på morgonen, har gått ut vid 06.30 och återkommit efter inte fullt en timme. Jag hoppas att denna vana fortsätter och det är ju bara jag som kan bestämma det.
Ikväll ska jag till Norsgården igen, blev ju 3 kvällar förra veckan, Rätans IF ska ha årsmöte. Det blir spännande, kommer det några? vad ska man ta upp för gammalt skit idag? Vi har ju en dagordning att gå efter så vi får hoppas att dom håller sig till den och inte svävar ut i något som inte har med mötet att göra.
Dagarna flyter på och det är det som kallas livet!
Tjingeling!


100401

Idag är det alltså 1 april och man förväntas bli lurad på allehanda sätt! Sen ska man ju åka till Blåkulla oxå! men jag tror jag stannar hemma för jag har inget sällskap, visserligen kanske man träffar på några på vägen eftersom det säkert är en hel hop kärringar som ska dit men jag stannar hemma istället .
Idag har maken deklarerat åt mig och jag fick 32.800:- i kvarskatt, så blir det när man säljer lägenheter! Tur att man sparat så att det finns att tillgå.
Nu är det iaf bestämt att Emelie åker hem från Elsenz den 25 april och anländer till Köpenhamn den 26 kl 10.06. Då står vi där och möter henne. Kan tro att det är en del packning!
Ikväll ska vi inte till Norsgården, annars har vi tillbringat tre kvällar i rad där, kanske man ska hyra en loge och flytta dit!
Ikväll blir det pannkaka till middag och sen tänker jag tillbringa kvällen i soffan titandes på tv, på vad kanske man tänker , ja alltid finns det väl något som man kan somna till, blir iaf final i halv åtta hos mig.
Nu önskar jag iaf en trevlig och Glad Påsk till alla som läser osså syns vi i kyrkan imorgon, kl 11.00 börjar det!
Tjingeling!
RSS 2.0