100331

Mötet igår gick över förväntan, ingen som drog igång någon färdigdiskuterad diskussion.
Dock förstår jag inte riktigt? på förra mötet skulle det inte gå att göra så mycket själva avseende flytten men igår gick det jätte bra, behövdes bara en massa människor som skulle hjälpa till, idéellt (stavningen?) då förhoppningsvis, hoppas det inte kommer en faktura lite oförhappandes på arbete som skulle utföras utan kostnad!!
Ikväll blir det Garvsyra på Norsgården, tredje kvällen vi tillbringar i den lokalen. Igår var det 85 köpta biljetter så enligt uppgift är det i hamn.
Redan kl 15.00 vill dom komma in, skådespelarna alltså, så Erika, som har öppningsmånad mars, och jag åker dit och låser upp dörren och inhandlar diverse på Grindes till fikat.
Imorgon är det alltså första april och skärtorsdag, då får man se upp!
Långfredagen är det kyrkan som gäller på fm, jag ska både sjunga och "arbeta" som kyrkvärd.
Påskafton anländer Hille från Sthlm. Påskmiddag hos Erika, bada tunna mm.
Nu ska jag försöka få lite gjort på mitt jobb.
Tjingeling!

100329

Då har min lilla "bebis" åkt tillbaka till jobbet i Tyskland. Hon kommer dock att komma hem i början av maj, exakt datum är dock inte bestämt än. Hörde att maken och dotra planerat hemresan, bra tycker jag, hoppas verkligen att planeringen håller men det kan ju inte vara så knepigt för familjen att hjälpa henne på tåget med packningen och sen möter vi upp på stationen i Copenhagen.
Nu är det påskvecka och fullt upp, ikväll är det ett föredrag på Norsgården, ca 90 personer anmälda och jag har bakat lingonkaka för ungefär lika många.
Imorgon är det ett möte på Norsgården angående den omdiskuterade och berömda bakstugan. Hoppas att vi kan diskutera det som är väsentligt nämligen att få stugan flyttad till Norsgårdens tomt. 
Jag har tänkt mycket sen det förra mötet för idag 14 dagar sedan och jag kommer på flera frågeställningar som jag skulel velat fråga. Det är väl alltid så att man kommer på efteråt vad man skulle ha sagt och frågat.
Jag tänker inte ta upp dessa frågor om det nu inte är så att någon annan startar diskussionen.
Då skulle jag vilja ha svar på följande frågor: Vems ärende går den som undrar varför Rätans IF har satt Bakstugeföreningen på pottan? och vem gagnar det att Rätans IF har mycket pengar på kontot?

När jag flyttade till Rätan i december 1983 var Rätans IF en mycket aktiv idrottsförening med bla gångsporten som en stor del av verksamheten. Årsmötena var välbesökta, det anordnades tom dans efteråt. Jag har tittat på protokoll ungefär 10 år tillbaka i tiden och detta är en bedrövlig läsning iaf när det gäller besökarantalet.
Jag har sagt det förut och säger det igen, det är bedrövligt!
Inte något ont som inte har något gott med sig: Jag har kommit till insikt!
Nu till något mycket roligare, vi firade  Leons 1-årsdag i fredags med mycket paket och goda tårtor.
Utav morfar och mormor fick han en cykel! Mycket paket och fina presenter var det som jag tror föräldrarna uppskattar mer än den lilla "knödeln" själv.


100324

Ja då det ändå är ute kan ju jag oxå skriva att EMELIE är hemma på semester från Tyrreland. Jag har ju vetat om det länge maken likaså men Erika med familj och Elle har ju inte vetat så det var med stor spänning vi såg fram emot hemkomsten i söndags kväll. Jag hade ju kontakt hela dagen med henne eftersom hennes resa startade redan vid 07.30 från Eppingen med tåg  till Karlsrue därefter tåg till Frankfurts flygplats. Flyg därifrån till Arlanda för att sedan sitta på Arlanda några timmar innan flyget gick därifrån till Frösön.
Sebastian hämtade henne vid flyget, tack snälla Sebastian, så vi skulle slippa och ge en orsak till varför vi skulle till stan en söndagkväll.
Vi åker hem till Erika och går in för att vara där när hon anländer men det var lite svårt att hitta på en orsak varför vi som går och lägger oss tidigt är ute på byn en söndagskväll typ 21.45. Vi hittade på att vi varit ute och lagt information i brevlådor och nu skulle bara in och hämta lakanen som jag hade kvar.
Jag tror både Erika och Elle blev helt förstummade när hon kom in, dom fattade nog inte riktigt för en hundradels sekund att hon befann sig i Rätan.
Nu är hon iaf hemma och ska vara det denna vecka, ja just nu är hon i Östersund och överraskar där men kommer förhoppningsvis hem idag då hon ville äta så många middagar som möjligt hemma!!! Hon får ju bestämma maten! Korv Stroganoff, Wok, Lax tror jag det var hon skulle vilja ha! Tacos oxå men det fick hon redan i måndags hos söstra si.
I övermorgon är det fredag och då är det kalas!
Ikväll är det styrelsemöte med Rätans IF hemma hos Sara, ska bli spännande att se vad detta utmynnar i!
Tjingeling!Bilden är tagen idag!

100323

Redan en vecka sedan förra inlägget men nu kommer det iaf.
Jag har väl hämtat mig något från förra veckans möte men va f-n att jag kommer på sååååååå mycket jag skulle ifrågasatt? Nog om det, dessa människor ska inte få göra (vilket dom redan gjort iofs) att jag slösar min dyrbara energi och korta liv här på jorden! Kan man kalla alla för BITTERFITTOR? vare sig det är av det kvinnliga eller manliga könet?
Nu är det bara några dagar kvar, ja tills Leons 1-årsdag alltså, ska bli så spännande att höra vad han tycker om presenten från mormor och morfar!
Innan den dagen ska dock Johnny fylla år oxå, i övermorgon, 42 om jag inte missminner mig. Tänk att man har så "gamla" syskonbarn, hur gamla är inte då ens syskon för att inte tala om en själv.
Fortfarande känner jag mig inte helt hundra i förkylningen, det sitter någonstans bakom näsan och halsen, kände ju av bihålorna men det har försvunnit som tur är och jag hoppas att det inte kommer åter iaf inte denna förkylning.
Ikväll blir det sjungning, kraxning, sista övningen innan uppsjungning på söndag i kyrkan.
Osså är det Loppis i Sveg på söndag som vi ska hinna på innan kyrkan, blir lite stressigt kanske?
Tjingeling!Snart kan vi sitta och äta grillat på altan. Bilden från sommaren 2008!

100316

Om 10 dagar fyller vår lilla Leon 1 år!!! Det är verkligen tur att man har något och några som gör att man kan se ljust på framtiden.
Föreningslivet i Rätan består av för att citera någon: Personliga påhopp, kölhalning, halshuggning mm.
Nu ska jag sitta av mitt år, göra det som en kassör förväntas göra, sen blir det tack för mig! Fattar inte att den förra kassören och den före det har orkat att sitta sååååååååååååå länge. Det är väl som det påstås att om det finns en fungerande styrelse så är det roligt att jobba i föreningslivet men som sagt i den här föreningen finns det ingen fungerande styrelse. Dessutom ska man stå ut med att en massa människor som kanske inte ens är betalande medlemmar ska sitta och spy sin galla och slå näven i bordet.
Var har alla tyckande människor varit när det varit möten, jag har nu tittat igenom protokollen för årsmöten nästan 10 år tillbaka i tiden och det är ingen rolig läsning iaf inte när det gäller mötesdeltagare och då menar jag alltså antalet.
Nu ska vi iaf få till ett årsmöte och förhoppningsvis kommer det några intresserade som kan få till en fungerande styrelse som kan värna om föreningens fortlevnad!
Tjingeling!

100304

Nu är det mars och solen skiner från en klarblå himmel, våren kanske är på väg ändå, vi ser ljuset i tunneln.
Jag är förkyld, Leon är oxå förkyld och idag har han feber, kanske är det han som smittat mig. Har ju hört talas om barnbarn som smittar mor- och farföäldrar både nu och då.
Ja det går iaf över det vet man ju. Blev då ingen gympa igår pga av denna åkomma.
Var i Östersund hos tandläkaren igår och gjorde den årliga kontrollen och det var inga hål och ingen tandsten, bra va! Ska avhålla mig från kola eftersom jag tappade en del av en plomb och fick uppsöka tandläkaren i förtid i januari och det är ju ingen billig historia.
Jag vann en flaska på vinlotteriet ! + - noll med andra ord.
Åt pizza på värdshuset i måndags , jag åt en Calzone och jag tyckte att det smakade mycket bra.
Ikväll är det föreningen Norsgården som ska ha årsmöte, har hört att det ska bli nya styrelseledamöter!
Imorgonkväll är det Rätans Jaktskytteklubb som har årsmöte i Bystugan i Handsjön.
Det är mycke Nu!
På lördag är det mingel vid badet med diverse aktiviteter.
Ska väl vara barnvakt på söndag? så hoppas att man är frisk då!
Tjingeling!

RSS 2.0