Ja

kanske det är dax igen!
Har väl inte hänt något speciellt sen sist och inte har jag väl något annat att berätta heller egentligen men.
Har fått "hemsidan" levererad per e-mail! så är det någon som är bra på hemsidor så vore det kanon om någon hörde av sig omgående!!!!!!!
Lägenheten är under försäljning men det drar ut på tiden, gör ju egentligen ingenting för oss för priset går bara uppåt!!!!
Idag är det skapligt varmt så det fick bli kortare byxor. Just nu hör jag en fluga härinne, tur iaf att det inte är en geting för dom är otrevliga men en fluga kan ju vara nog så irri.
Var på auktion i måndags på Ytterturingen, några småsaker fick följa med hem, det mest speciella var dock en korg som jag ska ha när jag "småhandlar", min mormor hade en nästan likadan, den här är turkos/grön men hon hade en röd. Den fick vi ta när vi skulle handla åt henne hos Petterssons uppe vid vägen eller när vi skulle ner till kvarna och köpa ägg hos Greta Charles. Ja det var tider det!
Nu dröjer det inte så länge innan vi tar tåget till Tyskland med dotra, ska bli spännande att fara dit, speciellt med tåg.
Jag väntar dock med spänning om resväskorna som finns i ett förråd i Svensta ska komma tillbaka innan vi far för annars vete sjutton hur det ska gå.
Hur går det med maten i dessa tider? Ja inge vidare, lr hur man nu ska uttrycka sig, en del av dagen går nog bra men sen kan det spåra ur rejält men det får väl göra det då..... Ska sätta igång bara andan faller på och det gäller då även träningen, ska ju på Tjejmilen i slutet av aug. Promenera kan man ju göra utan träning!!!
Ja kan undra om medlemsskapet fortfarande gäller var ju ett tag sedan jag var inne eftersom det går lite si och så, får väl leva i med det. Läser dock Annas Kaos mfl som är medlemmar.

Jag vet liksom

inte vart tiden tar vägen men skit i det.
Nu har min kompis Helene vart här och åkt hem har hon oxå gjort, kom söndag kväll och åkte onsdag mitt i dan.
Vad har vi då gjort? Ja vi for till Svensta på måndagen och besökte alla affärer, Hille köpte skor i vanlig ordning, vet inte hur många par hon har som hon inte använder, men iaf blev det ett par sk promenadskor, svarta lack med pärlor och rea var det oxå. I tisdags for vi på marknad och loppis till Klövsjö, det där med marknaden var väl inte mycke med eftersom det störtregnade men loppisen på Bygdegården besökte vi ju och handlade oxå, böcker, tomte, pirra (att köra öl på???)
mm.
Onsdagen gick vi med stavarna innan hon styrde kosan mot Bollnäs, vi skulle ju gått varje dag men vädret satte stopp för detta och så angelägen var vi tydligen inte att vi ville gå ut i regnet.
Hur har det då gått med maten, ja inte är det det bästa men är det semester och ledigt (delvis) så är det. Jag tar tag i dagarna när det är som vanligt istället alltså jobb.
Slank dock ner en glass igår lite sådär bara och inte smakar det illa heller fast egentligen skulle man ju kunna vara utan den oxå.
Idag småduggar det och inte lär det bli soligt och fint heller men jag har ju mitt projekt hemma på vardagsrumsbordet så jag klagar inte. Jag sorterar korten med negativ och försöker få någon slags ordning och det är inte lätt vill jag lova och det finns säkert både kort och negativ utspridda lite överallt men jag behöver ju inte vara klar förrän till jul då jag behöver bordet.
Nu ska jag jobba lite!

Nu

passerar vi Färla där det är marknad men det var nog inget som lockade för vi stannade iaf inte.
Har tillbringat natten i Norrtälje hos Elsie och Stickan. Sill och färsk potats, grillade revbjensspjäll, snaps, whisky, öl, gin & tonic, calvados, ja en salig blandning på drickat och trevligt var det.
Nu är semestern snart slut för denna gång. Vi har haft fint väder nästan hela tiden, träffat släkt och vänner och maken har kört dit jag hAr velat. Inte dumt.
Nu är vi bjudna på middag till dotra med familj, skönt att slippa tänka på maten det första man gör när man kommer hem. Kan vara nog med att bara packa upp resväskan, hade med mig alldeles för mycket men det är bättre än tvärtom.

Förra stycket skrev jag i bilen igår på vägen hem men det tydligen inte publicerat!
Nu sitter jag hemma i köket, ätit frukost, läst tidningen/arna, tvättat fönstret i köket och bytt gardin.
Maken har åkt till Bryngelhögen för att klippa gräs och fixa med ved.
Helene ska ringa idag och tala om  om hon ska hit en sväng, kommer kanske redan imorgon, söndag och åker hem tisdag eller onsdag. Ja det får vi alltså se vad hon beslutar sig för.
Soligt och fint och man borde gå ut och det ska jag väl oxå, måste till affären och proviantera.
Tjingeling!

Sitter

i sängen, maken sover, fy vad jag har sovit dåligt inatt! Varmt fast fönstret var öppet och jag har svårt att sova borta oftast iaf.  Gick till hotellets pub igår och tog en öl innan vi gick till en närliggande restaurang och käkade pizza. Sen hem till sängen. När kl var 22 rinde kusin Moniqa och undrade var vi var och då låg vi alltså i våra sängar och läste, trodde då att jag skulle somna och sova hela natten men som sagt så blev det icke.
Nåväl nu är det en ny dag och nya äventyr.  Idag hoppas jag att det står lite loppisar efter vägen som vi kan stanna till på och kanske fynda något som vi inte egentligen behöver men kanske kan vara bra att ha.
Solen skiner och den del av himlen som jag ser från vårt fönster är blå och inte ett moln så långt ögat kan se.
Nu tror jag maken börjar rör på sig så kanske blir det frukost straxt.
Tjingeling!

Nästan

hela dagen har gått utan ett enda inlägg! Jag förstår ju att man undrar när jag skrev så mycket igår men jag fick inte igång datorn i bilen därav detta.
Inatt sov vi hos kusin Moniqa som kom hem så småningom innan dess var vi över till kusin Per-Ove och fick oss en macka och lite jordgubbar.
Moniqa och Bosse bjöd på öl (flera stycken) och korv med bröd som vi grillade och klockan blev nog 1.30 innan vi kom in the bed. Idag har vi varit på en tur till Ödeshög och Hästholmen och Svanshals Kyrka och tittat på kyrkogården.
Mjölby och Moster "Äva" har vi hälsat på och fått kaffe och kakor, dit kom även Morbror Sture med fru.
Nu har vi checkat in på Stadshotellet i Katrineholm, maken har tagit en dusch och jag uppdaterar lite. Ska väl ut och äta så småningom och se vad denna stad har att erbjuda.
Ingen adapter så det blir inga bilder förrän vi återvänder till Rätan.
Tjingeling!

Sitter

på Moniqas och Bosses altan, rena bastun härinne.
Har hälsat på Marianne i Ödeshög och nu har vi hamnat här men ingen hemma. Handlar på Mobilia men ska skynda sig hem. 
Vi åkte oxå igenom Gränna innan vi hamnade hos kusinen i Ödeshög men vi köpte inga polkagrisar! Vi tittade inte på tillverkningen det sparar vi tills Leon blir lite större och ska följa oss på semester. Så då har vi ju det att se fram emot.
Vi var ju förbi Barkansjö mellan Malmbäck och Bodafors. Pratade med en äldre man och han berättade att Ann-Sofie hade varit där förra veckan/helgen och målat alltså en "tjej" som jag kände på 60-talet. Tänk om vi kommit och hon varit där det hade ju varit skoj men så är livet när man åker utan att höra av sig först.
Ja nu får vi se hur resten av denna dagen blir.
Tjineling!

Nu

ser vi åtminstone två vindkraftsverk, vi närmar oss Jönköping. Vi har hunnit vara i Skövde och shoppat lite hos Mikaela och hennes mamma Karin. En överskottsbutik har vi ox hunnit med. Vi tycker det är lite trafik men nu har vi några husbilar framför oss. Jag har knappat in Bodafors på gps:en, där har jag ju varit vid ett flertal tillfällen i min ungdom så det skulle vara roligt att se vad som förändrats sen 60talet. Molnigt men iaf inget regn som jag hör om hemma, 20 grader varmt så svenskt sommarväder kan man väl kalla det.
Kanske snart dags för fika eller lunch? Maken köpte en kartong med jordgubbar på torget i Skövde, väldigt goda men inget man blir mätt på kanske.
<tjingeling!

Vi

börjar att närma oss Mariestad och inte så långt kvar till Skövde. Hinner långt när man är uppe med tuppen. Fint väder eller sol och  moln och 17 grader.
Hotellrummet var ganska dyrt, 1.000:- för en natt och lite frukost nej fram för sommarpriser så kanske det var fler som tog in på hotellen.
Vi ska väl kika om vi ser Mikaelas butik, har ju ingen aning om vart den ligger men vi kan väl stanna och se oss omkring eftersom maken oxå gjort lumpen som militärpolis i denna stad.
Tjingeling


Klockan

är straxt efter åtta och vi har ätit frukost i den mest ödsliga matsal jag har varit i någon gång, bara vi men vi mötte en som gick därifrån när vi kom och sen mötte vi en när vi gick. Nu ska vi borsta tänderna och sen sätta oss i bilen för vidare äventyr!
Tjingeling

Nu

bor vi i Karlskoga på Alfred Nobel Hotell och har varit ute och käkat och tagit en öl. Ska se på Beck Enslingen har väl sett den förut men det blir nog det iaf.
Sog Gott!


nu

börjar vi närma oss  Karlskoga har alltså inte hittat något ställe efter vägen men nu har vi knappat in Alfred Nobels hotell på gps:en så vi får väl se vad hon säger kvinnan som sitter därinne någonstans och pratar. Det är iaf 21 grader varmt och solsken kanske inte från en klarblå himmel men iaf.
Datorn s'äger att jag har låg batterinivå så därför är det bäst att jag avslutar och kanske skriver mer sen om vi hittar  tv hål i väggen.
Tjinteling!

Jag

har problem med bokstaven K på min dator! Jag är alltså inte dyslektiker eller ordblind!!!!

Tänk

att nu sitter jag i bilen oc skriver, vi har stannat i Insjön och varit på Clas Ohlson sen åkte vi vidare till Borlänge och shoppade i en vildmarksbutik, jaktläder! vi har just fiat och nu åer vi mot Karlskoga. Vägen är avstängd utanför Ludvia pga vattensador så GPS:en räknar om färdvägen. Får väl se var vi hamnar.
Nu vet maken mina planer men det var ju ul så länge det varade iaf i över 30 mil.
Vi har fintet väder  och det ska det ju vara när man har semester!
Tjingeling!
var det ett tag jag skrev igen och nu planerar jag och maken en resa på några dagar. Eller ja! Jag planerar och maken kör, alltså blir det hemlig resa för honom. Jag ska knappa in på GPS:en och så får han köra efter det!! Ja det är han själv som sagt att vi ska göra så.
Jag kan ju inte skriva här vad jag planerar om han nu skulle få för sig att gå in och läsa! Uppdatering och eventuella bilder kommer vid hemkomst.
I lördags var vi iaf till Frösö Zoo, lilleman uppskattar väl inte detta nu men kanske morfar och mormor kan ta med honom nästa år!?
Var inne på flera loppisar efter vägen men jag fyndade ingenting, däremot maken gjorde av några tjugor!
Hoppas att vi träffar på lite sol efter vår resväg.
Hare nu bra så hörs vi!
Tjingeling!

Alltså

jag blir alldeles brydd när jag ser att det är snart en vecka sedan jag skrev!!!!
Har väl inte så mycket att skriva om eftersom jag tycker att det inte händer så mycket, iaf inte i Rätan.
Vi jobbar, har snart momsat klart för alla i maj, finns någon som håller på pappren, vafför gör dom/hon på detta viset?
Vet inte om vi ska göra något speciellet men har man jobbat i kapp så kan man ju ev. vara ledig.
Imöra bär det av mot staden, ska in till lägenheten och fixa till lite eftersom mäklaren kommer kl 15.00. Kanske Em som är i stan nu för körlektioner har fixat lite hon oxå.
Ja vi ska sälja lägenheten! Pris!? Ja vi får väl se vad mäklaren säger att man kan få ut. Synd att göra sig av med den men nu har vi ju inget barn längre som ska gå i skolan i stan och då kan det ju vara läge att sälja.
Finns säkert spekulanter!
Äldsta dotra och mågen har köpt "ny" bil, Volvo V70 (tror jag det var) så nu har dom hus, hund, barn och Volvo, vad mer kan man ha?
Jo vi ska ju åka tåg i augusti till Tyskland, eftersom Em ska dit och jobba, så åker vi med och bär resväskorna och ser till att hon kommer fram. Det ska bli sååååå roligt! Kliver på i Ånge 6.56 och är framme i Eppingen nästa förmiddag vid 9.30!
Ikväll är det styrelsemöte på Nya Norsgården, ska väl rapportera lite om bakstugans flytt (eller ej) det pratas så mycke i denna by om allt och alla! Om en säger att dom vill att den ska flyttas, så behöver väl inte alla i den konstallationen säga sin mening utan man får väl anta att dom är eniga. Hur skulle det se ut och bli annars! Eller ska man fråga alla................????
Jag har iaf talat med kommunen om bygglov, fått ritningar på fastigheten där vi ska rita in där den ev ska stå. Talat med en firma i Ånge om flyttningen så jag gör iaf vad jag kan.
Nu om något helt annat:
Igår var lilla Leon och jag hos "farmor" alldeles själva, han var så nöjd hela tiden och på hemvägen somnade han i vagnen men jag vet ju inte hur länge han som eftersom jag lämnade in honom och sen åkte jag hem och tittade på Lotta på Liseberg.
Har beställt ett paket med Modifast så jag hoppas att det kommer idag!
Nu regnar det och jag måste på toa!
Tjingeling!


Redan

1 vecka sedan jag uppdaterade! Harre varn vart tar tiden vägen?
Vad har jag då sysslat med på 1 vecka: Ja vi har ju haft barndop och den lilla prinsen gav inte många ljud ifrån sig under denna tillställning. Efterfest i Församlingshemmet, smörgåstårta, kaffe och kaka. Mycket fina presenter till den lille Leon Kenny Harald Lindblad.
Övervarade ett bröllop i kyrkan i Klövsjö på lördagen, fintet väder och vackert brudpar! Mågens syster ingick äktenskap och maken filmade.
TIll Rätans Kyrka för att hinna titta på Jenny och Martin som oxå ingick äktenskap, dock hann jag bara ta ett par bilder på Amazonen innan batteriet tog slut i kameran. Så kan det gå!
Värmen håller i sig men igår var det ett riktigt åskväder så till och med strömmen försvann och då blir man alldeles handlingsförlamad eftersom man inte kan göra någonting (nästan) utan ström i ledningarna.
Missade halva Allsången men det kanske inte var någon förlust och var det det så får vi väl titta på reprisen eller via "netet"!
Nu skiner solen igen men lite molntappar syns på himlen.
Igår var jag med dotra till Svensta för lilla Leon skulle få två sprutor, huvva stackars liten men han skötte sig då oxå!
Sen bar det av till Sveg för att besiktiga släpvagnen, var in en sväng till Dollar och tvål och nagelsax samt nagelklippare fick komma med hem. Nagelsax och nagelklippare skall levereras till farmodern! Hon får välja eller kanske vill hon ha båda!
Hur är det då med ätandet, ja egentligen så är man ju inte så hungrig när det är varmt men jag dricker inte så mycket vatten heller vilket jag naturligtvis borde göra.
Slinker nog ner ett och annat onyttigt oxå men det kunde varit värre!
Tog mig en cykeltur igår och lämnade ett litet meddelande i vissa brevlådor ang Rätans IF!
Idag har jag fått räkning från Grindes Livs för uthämtade varor, vad jag dock retar mig på att man inte ser på alla  kvitton vem som hämtat och kan vem som helst hämta och säga att det ska skrivas på Idrottsföreningen.
Jag borde även få den del kunden får! Ska jag sköta det här så ska det banne mig vara ordning annars kan det vara!
Nu säger nog en del att jag överagerar men va f-n ska det vara ordning så ska det och Ni vet väl att nya kvastar..... så länge det varar.
Fru Gunnarsson har verkligen skött detta med den äran och jag förstår att hon tröttnat för vem gör inte det efter 19-20 år med ett evigt tjatande!
Det är ju mycket pengar som skulle gå förlorade om vi inte söker aktivitetsstödet pga av att ledare inte lämnar in i tid!
Nu ska jag sluta klaga och ägna mig åt mitt avlönade jobb istället! Här kommer lite bilder från diverse tillställningar!

RSS 2.0