20110730

idag sitter vi utanför husvagnen i Täfteå, har just ätit frukost, ägg, smörgås och kaffe. Vilket nöje att bara sitta här och titta på  alla husvagnar och husbussar som anländer eller det gjorde vi igår, idag har det varit lungt än så länge iaf. Vi kom hit vid 12.15 igår och då var det flera som kom samtidigt och sen var det en strid stöm hela em och kvällen. Vi hade turen att få en elplats trots att när jag pratade med barnbarnet till Signar så sa ju han att det inte skulle finnas några elplatser att allt var fullt, vi blev iaf glada för detta. Jag fick en kram av Signar när han kom, jag ringde honom om var vi kunde få ställa oss då det inte var någon på plats som visste. Jag är där om fem minuter fick jag till svar och mycket riktigt så kom denna "tv-kändis" och visade var vi kunde ställa oss. Han tog betalt på en gång, 520:- och då var det både camping och inträde till dansen. Dansande ja, inte var det därför som vi for hit egentligen utan av ren nyfikenhet, vilket vi hört att flera besökare gör.  Vi bor bredvid systrarna bus, även dom kända från tv, så tycker dom det är katastrof med alla dessa vagnar, man kan ju inte dansa och det är ju därför vi är här!! Alltså är ett tv-prgram på både gott och ont. Täfteås ICA butik höjer nog if sin omsättning under dessa danshelger.
Idag ska vi titta på alla husvagnar som anländer, för det lär väl vara en del som kommer även idag. Kanske en tur till Umeå och hälsa på Bryngelhögsbor.
Jag återkommer med fler rapporter från denna plats!
Tjingeling!

2011.07.28

sitter utanför husvagnen på campingen i Bureå som ligger utanför Skellefteå´. Vi åkte igår från Rätan och hamnade i Ramsele på campingen. Fick se att Anders Silverdahl skulle sjunga Jämtländska sånger och visor i gamla kyrkan, så jag gick dit för att även få lite andlig spis. Gick först till fel kyrka men fick ju lite extra motion.
Sov dåligt men vad spelar det för roll. Märkligt att toaletterna låstes kl 21.00 för att sedan inte öppnas förrrän kl 08.00, dom får skylla sig själva att man måste huka sig utanför husvagnen.
Idag har vi alltså åkt från Ramsele, besökt gamla arbetsplatser till maken, shoppat i Lycksele och nu som sagt hmnat i Bureå. Här har vi ätit pizza, fanns inte så mycket mer att välja på, jorå det fanns pasta och hamburgare och snitschel (stavning?) mm men vi åt snitschel igår så som sagt pizza blev bra.
Imorgon har vi alltså ca 10 mil kvar till Täfteå vilket är det egentliga slutmålet för denna resa. Tyckte faktiskt idag att jag såg Kristoffer (Signars barnbarn) i Lycksele, det är någon slags motorvecka där nu så helt otroligt är det väl inte. Om jag ser honom på lördag ska jag fråga om han varit ute och sett sig om i länet.
Till skillnad från campingen i Ramsele så är denna mer välbesökt vad det nu kan bero på, kanske att här har toaletterna öppet dygnet runt!
Vädret är bra men nu börjar solen försvinna bakom några moln och då blir det genast lite svalare. Klockan är nu straxt 20.00 och kanske ska jag fråga maken om man får bjuda på en glass.
Tjingeling!20110722

Fredag, kanske inte så stor skillnad på dagarna nu för tiden då vi trappat ner verksamheten. Jag är dock på kontoret och gör lite, kanske inte så mycket nytta men iaf här.
Jag laddar upp lite olika kort på facebook. Både svartvita och färg, gammalt och nytt eller iaf nyare.
Maken och jag har varit och fiskat bäcköring, det tog ca 4 timmar, vi fick 22 st, eller jag fick 7 och maken fick resten, alla i varierande storlekar. Första gången jag fiskat, eller ja inte första gången jag fiskat alltså men på detta vis men kanske inte sista. Nu väntar jag på att kanske fiska i Put and Take.
Idag är det Magdalena och en dotra har namnsdag, vi firar väl inte sådär men ett grattis kan man ju kosta på sig.
Nu är det dock så att jag inte alltid kommer ihåg när mina döttrar har namnsdagar vilket jag får höra ibland.
Att jag kommer ihåg idag är väl att jag själv hade namnsdag i förrgår och att det är den sk fruntimmersveckan denna vecka.
Imorgon blir det till att åka (cykla?) till Böleskölen då det är Budag där. Gåbingo med tunnbröd som vinst är ett måste men inte alltid man vinner. Ostrullning, har faktiskt prövat men inte med någon större framgång. Flötgröten äter jag 1 gång per år och det är där.
Igår var jag, barnbarnet och mamman till Hembygdsgården på Allsången med Kärringgnället. Oj vad mycket fikabröd det fanns! Det där med olika fikaställen på sommaren är ett fördärv men ack så gott.
Undrar om det blir något fikande idag?
Tjingeling!

20110718

har haft några dagar med en j-la hosta och därefter huvudvärk. Ja hostan håller i sig dock inte lika jäklig men den går väl över vad det lider. Känner ingen huvudvärk än idag men den kan ju komma när man minst anar det.
Var till Handsjön igår på Sommarfesten, tittade på folk åt en hamburgare men avstod både bingon och auktionen.
Var till skjutbanan och jag vann över maken med en enda poäng. Jag brukar ju aldrig vinna över honom så det var roligt.
På kvällen var vi inbjudna till 25:an på middag, det blev mycket god nyfångad fisk med potatis och flera olika sorters både varma och kalla såser. God mat och trevligt sällskap.
Idag regnar det och då liksom försvinner energin men jag sitter ändå här på jobbet och gör lite nytta.
Annars är det väl inget som planeras  i veckan, till helgen blir det Budag på "Böleskölen". Jag brukar ju cykla dit men får väl se hur vädret blir innan jag bestämmer mig. Maken ska väl vara domare i slåttertävlingen så dit ska vi ju iaf.
Nästa vecka planeras en tripp till  Täfteå.
Tjingeling!

2011-07-09

Ser ut att bli en skaplig dag! Vädermässigt alltså. Idag kommer Leon med familj hem, blir skoj, har ju inte sett dom på över en vecka. Skackars farmor och farfar som bor så att dom inte får träffa honom lika ofta som vi. Nu har dom ju dock fått rå om honom ett litet tag.
Igår åkte vi till Fäbokrogen så, maken och döttrarna fick utnyttja sina presentkort som dom fått av Norsgården. Vi åt deras Fäbomiddag, mycket gott!
Idag är det fotboll i Klövsjö så då ska vi dit en sväng.
Blir en sväng in på Bölegården och loppis, ska dit med några fler saker, om det får plats. Kan ju alltid hoppas på att något försvunnit.
Tjingeling!

2011-07-07

Varmt idag oxå, skönt! Ska en sväng till Svenstavik för massage, in på banken och sätta in Rätans Jaktskytteklubbs pengar. Hem och fixa fika till dom som så är bussiga att hjälpa till med tennisbanan.
Därefter blir det Böle för loppis. Ska se hur det går med affärerna, kanske fylla på med något nytt som vi hittat här hemma.
Var ju till Lillsved och fikade på skolan igår, så nu har vi avverkat detta sommarcafé.
Idag är det ju torsdag, enda dagen i veckan då jag verkligen vet vad vi ska ha till middag, och då blir det pannkaka. Annars är det ett evigt funderande, igår bestämde dock Emelie och då blev det tortelini (Stavningen?)
som man kokar som vanligt och sen blandar man dessa med en sås gjord på creme fraiche, gräddfil  och grönmögelost, till detta rödlök skurna i båtar (man får skära dom hur man vill) och knaperstekt bacon i småbitar.
Det är enkelt och gott, pröva vettja!
Vill bara uppdatera Er lite: Ingen portmonä i sikte!
När Grindes öppnar ska jag hänga på låset och inhandla lite för fikat till dom hjälpsamma.
Tjingeling!Bilden är tagen nära Bryngelhögen i februari!

2011-07-06

Sitter i mitt rum på kontoret och det är varmt men jag klagar inte, om några månader är det snö och kallt igen.
Gårdagen besökte vi caféet hos Aina och Maria på Hembygdsgården, vilken god smörgås, den med tomatbröd, ruccola, brieost och rödlök, för att inte tala om n-bollarna. Maken och dotra åt köttbullesmörgås med rödbetssallad och den var säkert lika god.
Idag planerar vi in ett besök på fiket i Lillsved. Ska först till Bölegården men lite loppisgrejer, Erika har ju hyrt ett bord men även så har jag plockat ihop lite hemifrån, böcker  som är Emelies och Elles + lite annat som vi inte har någon nytta av längre. Borde börjat tidigare med att plocka ihop sånt vi inte har användning för men då skulle vi fått hyra hela Bölegården, mycke saker finns det! Eller iaf mer än ett bord.
Tjingeling!

Ps. Längtar till Leon kommer hem så han kan komma hem och städa igen!Ds

20110704

Idag bär det av mot den stora staden Östersund. Maken jag och två döttrar (tror jag). Har lovat att bjuda på lunch, jag undrar var vi ska inmundiga denna.
Igår gick Emelie och jag och mötte Elle när hon slutade sitt pass kl 21.00 sen hem till köket där Emelie tog fram gitarren och spelade och sjöng, mycket trevligt får jag säga. Sjöng även en duett med Elle, dom har ju vanan inne sen revyn. Både Ingvar och jag stämde in i sången emellanåt.
Åkte ju en sväng igår till Turingen igår då det var auktion på Folkets Hus. For dock hem igen innan det börjat då jag icke fann något som var värt att vänta på. Rannsakar man sitt samvete så vet man att man har allt redan och borde själv gå igenom skåp och lådor.
På onsdag ska jag ju till Böle och lämna Erikas loppisgrejer och då ska jag ta mig i kragen och se om det inte finns något som jag kan sälja oxå. Borde väl finnas något som jag inte använt på ett tag som kanske någon annan har större nytta av, kanske iaf.
Nu är altanen borta och väntar med spänning när den nya ska börjas byggas.
En uppdatering om portmonän= Inget nytt att förtälja vilket inte förvånar mig. Tycker att den som hade mage att lägga beslag på slantarna åtminstone kunde lämnat tillbaka portmonän, lägg den i min brevlåda vettja!
Nä nu väntar avresa!
Tjingeling!

20110702

Idag är det regn i luften, synd då det är stor invigning av badet i Rätan. Tänker gå dit ändå, lite nederbörd avskräcker inte. Tänkte köpa lite blommor på affären och ta med mig men det sket sig, får bli en annan gång. Dom kanske får så mycket ändå så att det blir bättre senare i sommar.
Skänker även en tanke till alla dom som sörjer!
Hörde på affären att det var barn på gång, kunde det inte väntat någon dag till när det ändå dragit ut på tiden, men som jag sa till kassörskan man får varken bestämma över väder eller barnen skall komma (om det inte är ett planerat snitt försås, är bäst att tillägga).
Igår var maken och jag till Handsjöns Bystuga och tog en köttbullemacka och kaffe till lunch, på kvällen tog vi en tur med döttrarna till samma bystuga och inmundigade kaffe med krus, jag tog en glass då jag icke dricker kaffe på kvällen. Trevligt med sommarcaféer. Till veckan öppnar ju flickorna på Hembygdsgården i Rätan sitt café, så då blir det att fara dit.
Det finns fler ställen inom kommunen som kommer att få ett besök av mig i sommar.
Har varit till "Danskan" och hennes presentbod i Rätan, där finns mycket smått och gott att handla och se, väl värt ett besök.
Nu kommer snart Elle hem på rast och för att följa hem på invigning.
Tjingeling!

2011-07-01

Var tog juni vägen?
Idag är det inte sådär soligt och varmt som det varit tidigare i veckan men kanske beöver vi även dessa dagar.
Hembygdsgården igårkväll där Bergs Dragspelsklubb underhöll besöktes av hela 19 st. Jag, Hanne och Uno fixade fika.
Vad står då på programmet idag, fortsatt rivning av altanen. Ja egentligen är det maken som står för den bedriften men jag var lite behjälplig igår med hammaren.
Var ner en sväng till Leon och hans försäldrar imorse innan dom började sin resa mot Stocholm och Värmdö. Hoppas dom får en trevlig vecka med farmor och farfar,mostrar, morbröder och kusinerna.
Inte ett spår efter min portmonä och dom 600:-! Undrar vad dom pengarna har gått till.
Jag försöker att  hitta en förklaring och eventuellt ett ställe där den kunnat hamna men det är ju ingen idé att lägga ner energi på detta. Den är och förblir borta. Har fått några tips om att kontakt en siare även polisanmälning.
Skulle jag nu göra en polisanmälan så måste jag väl ha en jag anklagar! Vill dock inte anklaga någon då jag ej har bevis.
Jag fortsätter och grunnar!
Imorgon är det nyinvigning av Rätans Camping och framförallt badet. Hoppas att det är någorlunda väder så att det kommer mycket folk. Beundrar dessa eldsjälar. Tack.
Tjingeling!

RSS 2.0