Nyårsfton

är det ju idag! Igår fyllde ju våran bebis 18 år, så Emelie och jag styrde kosan mot Björnvallen på em för att kolla på The Relatives och för att Em lagligt skulle köpa något alkoholaktigt att dricka. Hon behövde inte visa "legemitation"!!!
Drack dock bara en liten, hon blev hyllad, vi sjöng ja må hon leva och hon tyckte det var roligt men säkert oxå lite pinsamt.
Sen åkte vi hem och åt middag med familjen, en tur till farmor och sen vart det glass som efterrätt!
Idag är det lite jobb som gäller innan jag går hem och tar fram dammsugaren, ska väl kolla om något behöver inhandlas till kvällens middag, ceur de filé provencale till huvudrätt, crustader med murkelstuvning och kanske lite lax till förrätt och sen får vi se om Er har fixat någon dessert.
El och hennes kompisar ska tillbringa nyårsafton i Tyskbacken. När "killkompisarna" skulle komma så körde dom i diket på Tyskbackvägen!!! Dock gav dom upp projektet igårkväll med att få loss bilen, det löser sig väl idag kanske!
Ett par grader kallt och lite blåsigt.
Nu ska jag kanske till affären!
Tjingeling !
Ps. GOTT SLUT OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR, kära läsare Ds.

Julen är

över, ja iaf dom där vanliga juldagarna. Idag är det lördag och solen skiner och lagom kallt, kanske sådär 4-5 grader. Var upp till farmor en sväng men hon snarkade och sov så vi lät henne sova vidare och så går vi dit en sväng sen igen.
Har tagit fram fläsk som vi ska ha till middag och så blir det stekta pärer.
Ska försöka undvika godis idag (kanske!) Det kan liksom bli lite för mycket av detta goda i dessa juletider men det blir ju snart ett nytt år och då får man ta tag i saken igen, GI ska jag nog pröva då.
Jag fick almanackor i julklapp och det var ju vad jag önkat mig. Maken och jag fick även böcker vilket oxå var bra eftersom även detta stod på önskelistan. Lite hudvårdsartiklar låg oxå i paketen, nice! Tack för alla paket!
På måndag planeras en stan resa, El, Em och jag. Inte för att jag ska ha något men kan ju vara kul att kolla om det finns några fynd att göra!
Tjingeling!

Idag är

det alltså julafton, fortfarande ingen julkänsla men skit samma julafton är det iaf.
Farmor kommer hem, sitter väl i en bil nu på väg. Julgröten kommer dock att inmundigas i vårt hus, sen blir det klappöppning innan vi hälsar på hos farmor en stund innan vi styr upp mot Böle.
Jag läste att Elle erbjudit sig att köra så det kan bli en snapps till sillen. Det blir inget festande direkt sådär för det brukar vi inte göra på julafton dessutom ska jag ju upp och jobba på julottan som börjar 7 så ingen sovmorgon precis men sen kan man gå hem och lägga sig på soffan och kolla in vad Juldagen  har att erbjuda.
Nu ska jag hem och förbereda julgröten.
GOd Jul kära läsare och
Tjingeling!

Dan före dan

är det idag men för min del hade julen kunnat vara över! Ingen julkänsla infinner sig! Why? annat blir det väl nästa år!?
Nåväl har iaf torkat golvet i köket och lagt på en jullöpare på köksbordet och lite mer i rummet.
Jag skiter i granen, kanske är det non onge som inte håller med men då får dom fixa dit den idag eller imorgon och sen tar jag bort den på annandagen! Yes!
Iaf får vi fira en vit jul och idag är det ca 9 grader kallt, fint juligt!
Stackars alla sörlänningar som kanske har regn och rusk och gröna gräsmattor.
Igår blåste det förskräckligt när vi var i stan och då känner man att sommaren är egenligen skönare men kanske skulle man tröttna på bara sommar oxå!
Vi hälsade på farmor och hon kommer troligtvis inte hem från sjukhuset före jul så vi får äta gröt hemma.
Mycket folk var det iaf men jag skulle lätt kunna åka till stan igen snart kanske milladagsrea? Ska iaf in den 12 januari då både I och jag har beställt tid hos optikern.
Nu kanske jobb!
Tjingeling!

Lars-Kristerz

vann!!!! Jag gillade både CC &Lee och Shake men hoppades att INTE Scotts skulle vinna! Varför? Ja jag vet inte riktigt dom sjunger och spelar ju bra men.....
Dom spelar ju i Sveg den 23 januari kanske man ska köpa sig en biljett bara för att åka dit och se och höra dom live liksom!
Idag har jag gjort köttbullarna till julafton, jag smakade inte på dom så jag vet ju inte om dom blev bra men tillsammans med allt det andra så är det väl egentligen ingen som brys sig.
Idag kommer Kjelle hit, han har inte firat jul i Rätan sen 1983 alltså första julen som jag firade här oxå.
Då var mamma, pappa, Kjelle, Birgitta och Marie här. Jag var ju redan gravid då men visste inte!
Jag kommer ihåg hur vi drack upp alla mina småflaskor som jag samlat på mig genom åren! Ja kanske inte alla gick åt på den dagen men dom var ju här i flera dagar så det så!
Idag skiner solen och det var ca 9 grader kallt så det blir en finen dag!
Vet inte om jag ska drista mig till att städa lite här på kontoret, här lär det väl inte hinna bli stökigt igen innan jul om jag gör det idag.
Imöra bär det av mot staden, kanske inhandlas något eller så inte det återstår att se.
Ska iaf upp på sjukhuset och hälsa på farmor och se om hon vet om hon kommer hem till jul!
Tjingeling! "alla läsare"

Idag

har jag bäddat rent i våra sängar, haft sängkläderna ute för vädring, blir skönt att lägga sig ikväll!
Det snöar lite sakta och smått men det är bra om det kommer lite så det det snorhala försvinner, man går med livet som insats.
Igår gjorde jag kola, den vart lite lös men smaken var det inget fel på. Satte in dom i frysen så kan man ju ta direkt därifrån om man vill.
Har tagit fram köttfärs så imöra blir det till att göra köttbullarna till julafton, det är ju jag som brukar stå för dom. Vi ska ju fira julkvällen i Böle.
Farmor ligger kvar på sjukhuset  och vi vet ju inte om hon kommer att komma hem till jul.
Kommer hon hem så blir det gröt och skinkmacka hos henne mitt på dan med julklappsutdelning.
Er+M+El+Em ska åka till Dollar för att ev köpa de sista julklapparna men jag avstod erbjudandet. Jag åker hellre till stan på måndag. Ska ändå försöka fördriva tiden idag innan jag bänkar mig framför teven för att se vem som vinner Dansbandskampen.
Vet inte om jag måste på affären att komplettera något, middagen idag består av fläskkotletter och pärer.
Imorrn ska vi även hämta skinkan som varit på saltning i Röjan.
Tjingeling!

var det då fredag IGEN! och snart är det julafton! Tror nog att jag ordnat det mesta men kanske jag åker med E & M till stan på måndag bara för att.... Ska iaf hämta min symaskin som varit på service, 595 pix men det kan det vara värt.
Maskinen är sen 60-talet och den var rätt dyr då, mamma köpte den, kvalité räcker länge!
E försov sig, han ut men bussen stannade inte eftersom det inte var på angiven hållplats, ingen GOD JUL åt den chauffören!!!!!
Nåväl hoppas hon hann med bussen 8.20 från stan så hon är i Svensta 9.15.
Nu kollade jag och hon satt på bussen nu!!!
El ska upp och göra tårtor till jobbfika idag så hon vill bli väckt kl 9.
Nu är det lite jobb som gäller!
Tjingeling!

Julbord igen!

Var igår på gemensamt kyrkoråd med Klövsjö & Rätan på fösamlingshemmet igår och då var det traditionsenligt julbord!
Harrevarn kommer att ha tröttnat på julmaten innan jul!
I och jag till Östersund igår, I skulle till tandläkaren och jag lämnade in symaskinen för service och lite rengöring.
Handlade lite smågrejer!
Inatt ringde de från Östgärde och talade om att de kör in farmor till sjukhuset för hon hade larmat och hade högt blodtryck oc kände inte igen  personalen, vi behövde dock inte går dit och vi hoppas nu att allt slutar lyckligt.
Idag är El på SR hemsida på musikhjälpen, Sophie har ordnat detta och önskat en låt!
Nu är det lite jobb som gäller!
Tjingeling!

Julbordshelg

har det verkligen varit denna Luciahelg! I fredags var det alltså Rätans Wärdshus och det var ett bland det bästa julbord som jag inmundigat! Det fanns ta mig gröen allt, jag smakade dock inte på allt eftersom man blir rätt mätt fort! Det jag smakade var dock alldeles förträffligt!
Igår var vi i Persåsen på Wikners men inte alls lika bra som i Rätan! E hade avslutningsmiddag med Bergs Luciakandidater och sponsorer och vi fick hänga på eftersom vi skjutsade. Erika S skulle ju följa men hon ringde sig sjuk och då får man ställa upp.
Nu är det alltså måndag och man sitter på jobbet igen, inte så mycket att göra än så länge men det kanske kommer.
Alldeles mörkt ute och 2,8 gader kallt!
E har tagit bussen till stan och skolan, E ligger hemma och sover eftersom hon jobbar em denna vecka och den andra E vej jag ej vad hon företar sig en dag som denna.
Snart fyller E 18 (tänk att våran bebis har blivit så "gammal"! Måste nu försöka fixa en grej!
Så Tjingeling!

Jag

trodde nog oxå att jag skulle kunna uppdatera lite från vår resa till Mauritius men det sket sig.
Nu är vi iaf hemma igen sen en vecka! Allt har gått bra, bilresor, flyg (start och landningar). Vilken överraskning när man kommer hem! Vi ska få barn i familjen! Ja inte vi utan E & M ska bli föräldrar och jag får bli mormor (fan är jag verkligen så gammal, jag har ju nyss fått barn själv). Vi behöver inte vänta så länge heller bara 3 månader, i mitten av mars!!!
Det är inte klokt alltså. Igår var dom på ultraljud så vi har ju sett bilder på "den"!
Ja, ja det ska bli skitkul! Kankse får man sticka något men jag tänker inte göra det i onödan för om dom inte vill ha så skall dom inte få!
Resan var bra, lite smolk i bägaren var det här med all inclusive, men det har varit gött iaf.
Enda nackdelen är att man får jobba som fn när man kommer hem för att hinna momsa, trodde att jag gjort mycket innan jag åkte men nu är jag iaf klar och kan börja om igen!
Idag och imorgon ska E lussa i Bergs kommun, hon blev ju inte lucia men det får gå ändå.
Idag fyller min barndomskamrat Berit K 60, kommer igår det som igår när vi var på Barbados och hon fyllde 40!
Hon befinner sig i Thailand på denna dag så jag hoppas att hon har det bra med hela familjen!
Rasmus ligger på mitt skrivbord brevid tangentbordet och spinner men inatt har han varit inne på kontoret och skitit på golvet i mitt rum men det är smällar man får ta när man inte kollar så man låser in honom.
Ikväll blir det Rätans Wärdshus och julbord!

RSS 2.0