Tisdag 2012.07.31

Det är alltså juli månads sista dag! men vart i hela friden tog den månaden vägen! och vad har man gjort egentligen. Jo Berit och Peller var ju här torsdag till söndag i början av juli, Billy och Göta var här lördag till söndag för någon vecka sedan, vi har ju varit i Böleskölen på en fäboddag och nu i helgen på barndop och kombinerat 60- och 85-årskalas, vi åkte till Mora/Sollerön söndag till måndag så lite har vi faktiskt gjort och igår var vi till Svensta en snabbis.

Imorgon far vi till Sthlm en sväng men bara en snabbis så att säga, mer om det en annan gång.

Leon har ju varit hos oss en sväng idag på fm men det blev oxå bara en snabbis. Jag har bakat 2 st limpor inte att förglömma. Kanske blir det en tur till Hembygdsgården idag till Aina och Marias Café för snart är det slut på det men då får man återgå till att besöka Marias Caferia på Olle Pers vägen istället.

Leon var en duktig kille idag och hjälpte mig att dammsuga kontoret vilket var välbehövligt så nu ser det skapligt ut igen men för hur länge förmäler icke historien.

Ikväll blir det uppskjutning för Björnpasset på Rätans Jaktskytteklubbs skjutbana. Får väl se hur många som kommer men det är ju flera tisdagar så den som inte kommer ikväll har ju chans att komma en annan tisdag.

Just nu ser jag solen och två skator som promenerar omkring på gräsmattan även en katt spatserar i sakta mak innan han sätter sig att göra sina behov! Katter och hundar springer om vartannat och gör sina behov lite varstans!  Ja vi har oxå haft katter och hundar men inte nu längre. Katter är ju lite svårt att ha någon koll på men hundar ska man väl ändå kunna hålla i band eller koppel!
Tjingeling!


Fredag 20120727!

Regnet hänger i luften, vad i hela friden tar sommaren vägen! Det är dagarna som försvinner som är livet liksom och inte kommer det tillbaka heller.

Har iaf bakat två filmjölkslimpor idag, uppe med tuppen! Varit i fd vävstugan och sopat golvet och tagit bort det allra sista så nu är det klart. Vi har ju flyttat alla grejer till skolan, vi har fått lov att göra det, dock väntar vi på ett besked att vi kanske ska få en större lokal än där vi just nu har ställt in alla grejer.
Funderar på att ta en tur till Svensta idag, finns ju inget fik i Rätan öppet och skulle kanske behöva en sväng till banken och då kan man ju även titta in i övriga butiker då jag har för mig att det är REA där, inte för att jag behöver något men titta kan man ju alltid göra och kanske behöver man något på DOLLAR oxå!?

Imorgon är det fullt upp! Barndop i Klövsjö Kyrka och därefter kombinerad 60 och 85 års kalas i en "stuga" på Vemdalsfjället med övernattning!
På söndag får man väl vila eller vad som dyker upp.

Inga roliga inlägg blir det men det händer ju inte så mycket i livet i den här åldern. Man tar det ganksa lungt, går och lägger sig i tid på kvällarna, iaf nästan jämt, fyller dagarna med lite av varje och ibland inget alls.
Jo igår kväll var jag ju på Hembygdsgården och lyssnade på Christina Kjellsson vilket var mycket bra och en nästan fullsatt loge. Tänk att ibland går folket ur stugorna i Rätan. Nu var det ju inte bara Rätansbor utan jag såg även folk från Åsarna, Kvarnsjö, Turingen, Böle, Handsjöbyn och Svenstavik och kanske någon annan by som jag inte vet namnet på eller så kände jag inte igen folket så då var dom nog långväga ifrån.

Ska se om jag inte kan lägga upp någon bild idag och hoppas att dom/den som är med inte misstycker!
Tjingeling!

20120724

I fredags hade jag namnsdag, Margareta, vi firar ju inte namnsdagar sådär men om man skulle råka komma ihåg det så brukar man ju säga grattis på namnsdagen! Alltså detta är ingen påminnelse till någon som inte sagt det för jag är själv lika "oduktig" på att minnas! I söndags var det Magdalena och Erika fick nog påminna mig om att det var det så då fick jag säga grattis till henne! Idag är det Kristina så grattis alla Kristinor som läser detta.
I lördags hade vi besök från Sveg, eller iaf i närheten, det var länge sedan vi träffades såhär och det var riktigt trevligt. Hoppas det inte tar så många år innan nästa träff.
Erika, Micke och Leon samt Mickes mamma och pappa fick för sig i söndags, eller var det kanske lördag som dom fick för sig, att dom skulle åka en tur neråt Dalarna och vara borta några dagar. Det var iaf i söndags som dom åkte. På em frågade maken om vi oxå skulle ta en tur neråt Dalarna? Jag är ju inte den som är den utan jag ville ju genast, så packa lite hygienartiklar och sen iväg. Vi for nog vid tre tiden och vid 18;on hittade vi dom på en camping på Sollerön. Erika blev nog inte så förvånad för vi hade ju sagt att vi kanske kommer efter. Det fanns ju stugor att hyra på campingen men eftersom vi inte hade några sängkläder med oss och jag tycker om att bo på hotell och slippa städa efter mig vilket jag tycker att jag har nog med hemma, så bestämde vi oss för att äta på Restaurangen som fanns i närheten av campingen innan vi åkte tillbaka mot Mora för att hitta ett hotell att ta in på. Vi hamnade på Hotell Kung Gösta, fick ett familjerum till priset av ett dubbelrum då alla andra var upptagna.
Egentligen var det väl inget större fel på rummet och frukosten var oxå helt ok men finns det en tv på rummet så ska den väl för h-e kunna gå att se någon annan kanal än ettan på! Det gjorde det inte hur vi än tryckte på alla knappar både på tv:n och dosan så ändrades inte kanalen. Nu har vi bott där och det blir nog inte någon mer gång för ska vi bo i Mora en annan gång så inte åker vi tebaks till samma hotell utan då prövar vi ju något nytt förstås.
I frukostmatsalen träffade vi på ett annat par från Rätan som hade varit i Dalhalla på Tom Jones, så man kan aldrig vara säker, överallt stöter man på byssbor!
Angående min Reconding så tycker jag väl att jag blir bättre dag för dag dock har jag fortfarande känselbortfall på vissa ställen och min mun är fortfarande lite sne. Jag hoppas att detta ska rätta till sig och gör det inte det så blir jag ju naturligtvis besviken och vi får väl se, man får ge sig till tåls och tiden får utvisa det slutgiltiga resultatet.
Har en resa på gång snart men mer om det senare då den är lite "hemlig" för en del, inte för att dom läser här men man vet ju aldrig!
En annan resa på gång är ju till Sthlm den 5 oktober på Tomas Ledin show, för närvande är vi 10 st från Rätan som har anmält oss, så är Du intresserad så hör av Dig till mig. Det finns nog fortfarande chans att hänga med och priset är 3.195:-/pers. I priset ingår bussresa tor förstås, transfer på fredag kväll till Cirkus, 2 rätters före showen, plats på parkett, hotellövernattning på Royal Viking på Vasagatan och 2 frukost! Tror inte jag glömt något, jo skulle vara enkelrumstillägg då på 450:-  men än så länge har jag bara par som ska med så det har inte varit aktuellt, avbeställningsskydd 75:-/pers. måste alltså fråga runt på dom 5 par som bestämt att dom ska följa om dom vill ha detta skydd.
Nu har jag annat för mig än att sitta här och skriva!
Tjingeling! Får inte till någon bild idag!

20120719

Solen skiner och det får man vara glad för, vet ju inte hur länge den kommer att visa sig. Idag är det marknad i Vemdalen och vi får väl se om jag lyckas "lura" med mig några eller någon. Det brukar ju inte vara något att vare sig handla eller se men det blir ju iaf en utflykt.
Ska iväg och träffa rektorn på skolan idag angående en lokal i skolan för att ev. kunna ha vävstugan i. Tror jag ska svänga in på Östgärde när jag hämtar E, kanske har dom något rum i källaren som vi skulle kunna få nyttja med att ställa upp våra vävstolar. Nu börjar det bli bråttom eller det har det varit hela tiden men folk är ju så in i beng sega som inte kan lämna besked, antingen säger man ja eller nej! Kan det vara så svårt?
Tjingeling!Här sover jag i soffan hemma i Solberga mellan pappa och faster Agnes.

20120717

Halva juli har passerat och ingen sommar! Det är ju inte klokt men vad ska vi göra åt det: Ingenting finns att göra bara gilla läget.
Vävstugan i Rätan får inte vara kvar i dom lokalerna vi har nu utan måste ut, helst igår om Ni förstår vad jag menar. Vi har ju lagt ut lite krokar på olika tänkbara ställen men inget napp eller rättare sagt det ställe vi skulle kunna få vara på är inte det bästa så därför packar vi nog ihop vävstolarna och ställer dom för "långvarig" förvarig och då blir det i B:s garage/källare.
Nu precis hörde jag att det ev skulle kunna finnas tomma rum i källaren på skolan men det är ju rektorn som man ska ta kontakt med och det vet man ju inte när man skulle kunna få tag i någon sådan!
Annars händer väl inte så mycket i Rätan, huset är snart färdigmålat, ja jag har ju inte målat så mycke på själva huset utan fönstren var ju min "lott" vilket jag utfört.
Om jag ska skriva något om min "reconding" så är det väl att jag har fortfarande känselbortfall bakåt öronen och under hakan men det är ju bara 4 veckor sedan operationen så kanske alla nervtrådar inte hittat rätt ännu! Tiden får utvisa resultatet.
Idag blir det att åka till Hembygdsgården och fika, en hel vecka sedan förra gången!
Till helgen kommer besök från Svegstrakten på helpension, det ska bli roligt för det var länge sedan, ja vi har setts som hastigast!
Vävstugan igen: Vi hade våra krokar ute på ett ställe som skulle kunna vara ett alternativ men ägaren av huset var inte intresserad av att idka någon välgörenhet och hyra ut något rum för en billig penning. Nä då så men frågan är fri och svaret blev ett rungande NEJ vilket kanske inte förvånade mig ett ögonblick. Kan dock inte riktigt förstå varför man inte tar emot dom pengar man skulle kunna få, även om det inte är mycket, istället för att inte få in några alls!
Nu blire snart fika! Tjingeling!Ingvar sitter fast i skyliften.

Idag

har jag för första gången i mitt liv (iaf vad jag kommer ihåg) prövat på att spela tennis!
Vi hade gjort ett upprop till alla intresserade att idag komma till tennisplanen i Rätan mellan 10-13 och prova på. Instruktör fanns på plats och jag ska säga att det var jätte roligt, jag till och med slog en del ganska bra bollar.
Det var inte många som hörsammade uppmaningen, vilket jag inte tycker är något konstigt alls för så är det.
Det händer aldrig något, och när det väl händer, så undrar man ju vart finns folket. För några fler borde ju ha kommit om inte annat för saften och bullarna som jag ordnat. Skam den som ger sig, det blir säkert något mer evenemang som det inte kommer så många till. Jag var ju lite orolig att inte bullarna skulle räcka, jag hade ju bara bakat på 1/2 liter men det räckte och blev över.
Tandvärken sitter i och jag lever på tabletter, så skönt att jag imorgon får åka till stan och besöka tandläkaren för att se vad det är som orsakar värken.
Tror jag tar en tur till Hembygdsgården!
Tjingeling!

Tandvärk

har jag fått, kände redan igår kväll och tog två tabletter innan sänggång. Tyckte imorse att det kändes bättre men under dagen har det liksom eskalerat. Ringde till stan och fick tid på torsdag 14.20, vilken lycka att dom inte hade semester eller jo det hade dom, dock var dom inne på torsdagar och jobbar. Maken ska ju till stan denna dag så det var ju perfekt att få tid och kunna slå två flugor på en smäll liksom.
Idag har jag bakat bullar till morgondagens aktivitet på tennisplan mellan 10 och 13. Instruktör finns på plats och föreningen bjuder dom som prövar på saft och bullar. Har även bakat 91 st (skulle bli ca 100) gaffelkakor med choklad till lördagens familjedag på Hembygdsgården. Hoppas nu att alla som lovade att baka verkligen gjort det!
Jag har även målat dom två källarfönstrerna i tvättstugan idag. Ett av dom fick vi lämna till glasmästaren i byn för ena glaset var sprucket och då passade jag även på att lämna in den gamla rakspegeln som mormor och morfar hade i köket i Östergötland för där hade spegelglaset gått sönder, ja det var nog inte jag som tagit sönder det för det vet man ju vad det innebär, 7 års olycka, hu jeda mig!
Har fortfarande känselbortfall i ansiktet efter operationen men nu är ju det ingenting mot den där förbannade tandvärken.
Snart ska jag på ett möte angående ett evenemang den 11 augusti. Det är fullt upp, tur att man är "halvpensionär" så man har tid till allt som ska göras.
Tjingeling!Detta är Jämtlands landskapsblomma, Brunkulla, om Ni inte visste det förut!

Grått

är det ute idag men ändå ganska behagligt.
Kan dock bli regn idag om man nu ska lita på väderleksrapporterna!
Helgen som var har vi spenderat med B och P från Arvika. Dom kom redan på torsdag kväll. Vi satt på altanen till kl var 02.00, jag förstår inte var tiden tar vägen när man sitter där. Det är flera kvällar nu under vår och sommar som vi suttit där och klockan blivit både 3 och halv 4 innan vi gått och lagt oss. Det är ju bra att man utnyttjar det man har byggt.
På fredagen tog vi en tur till Svensta och gick runt i alla butiker, B och jag inhandlade lite på rea på Mohages och B köpte även ett par skor på Landéns. Turen gick vidare över Klövsjö där vi fikade på Kullens. Därefter blev det en paus innan vi tände grillen, karré fick bli dagens middag. El + Em, maken, B och P samt naturligtvis jag själv tog King Caben och åkte till kvartsitbrottet utanför Klövsjö. Eftersom vi inte ville åka i två bilar så satt B och jag i "bagagen" på King Caben, vi hade det riktigt mysigt där bak, lite skumpigt emellanåt men vi kom både dit och hem utan några som helst problem.
Klockan blev 2 även denna natt.  På lördagen fikade vi i Handsjöns Bystuga, mycke fika blir det. Älgstekt, pärer och sås med lite andra tillbehör och ett glas rött fick bli lördagens middag. Vi tittade på en videofilm från vår resa till Barbados i december 1988, oj vad unga vi var och barnen små. B fyllde 40 som vi firade med blommor och tårtbitar.
Denna kväll gick vi och la oss tidigt, kl 24.00, gästerna skulle ju upp och åka tillbaka hem till Arvika.
När dom åkt vid 10 så gick vi på jobbet en stund sen tillbringade vi tiden mest med att sitta framför tv:n och slötitta.
Idag är det alltså måndag och tre veckor sen min operation, som jag skrev i förra inlägget så har jag ju fortfarande en del känselbortfall men det ska väl bli bättre.
Ska på ett möte kl 10 på andra sidan sjön och sen kommer säkert denna dag att gå utan vidare.
Tjingeling!

Reconding!

Det är precis vad jag kostat på mig! ett litet lyft och lite fettsugning. Har varit på konsultation i Östersund och fick då veta att sådant gör dom i Stockholm eftersom det inte finns möjlighter till övernattning i Ö-Sund. Efter ännu en konsultation och telefonsomtal om ingreppet, priser mm så ringde jag till Sthlm och Akademikliniken för en tidsbokning och den 18 juni skulle jag inställa mig på Storängsvägen kl 10.00.
Åkte ner med Härjedalingen från Rätan den 17 juni 15.10 och anlände till Bussterminalen vid 22.10 alltså 10 minuter tidigare än vad som var sagt då trots att bussen var försenad från Rätan. Hann med pendeln som skulle ta mig till Farsta Strand och Nordmarksvägen 4. Väl där så hade ju min "hyresvärdinna" bäddat åt mig för så mycket mer hanns ju inte med denna kväll. Jag skulle ju duscha och tvätta håret i Descutan (stavningen?) både kvällen före och morgonen på operationsdagen så håret hann ju knappt torka mellan gångerna.
Var uppe och drack en slät kopp kaffe med H innan hon skulle till jobbet och jag skulle ju inte få dricka något två timmar innan inställelsetid så det var min frukost denna dag.
Tog tunnelbanan till Gärdet och fick instruktioner av broder K hur jag skulle gå för att komma till kliniken.
Nervös? Nej inte det minsta endast förväntningen hur det skulle kännas och bara komma dit och anmäla sig. Har ju sett på Tv! Fick gå en trappa upp till Vårdavdelningen och ringa på och där kom en mottagningsköterska och hälsade mig välkommen och visade mig till rum nr 7. Fick byta om till "sjukhuskläder" alltså behålla mina egna trosor men för övrigt ett "nattlinne" och en mogonrock och tofflor.
Sköterskan tog ett blodtryck som förstås var lite högre än vanligt, brukar vara så när man har något dylikt framför sig. En narkosläkare kom och tog lite uppgifter och berättade lite vad som skulle hända. Sen kom en annan sköterska och jag fick en blodtryckstablett, ja jag tyckte det sprang ny peronal hela tiden så minnet är lite suddigt där kan man väl säga.
Kom iaf en narkossköterska och hämtade mig, fick göra ett stopp vid toaletten och därfter in till operationsrummet. Klä av mig morgonrock och nattlinne och lägga mig tillrätta. Sköterskan tog på mig "benvärmare" och la naturligtvis på mig så jag slapp ligga aldeles bar. Sen vet jag egentligen inte mycke mer förrän jag vaknar på uppvaket och en sköterska kör in mig på rum 7 igen.
Hade då dränage från båda sidorna av ansiktet. Fick hjälp till toaletten och jag kände inte igen mig själv i spegeln kan jag ju säga. Harrevarn är det såhär jag ser ut. Nåväl svullen rejält kan man ju säga.
Fick tabletter för svullnad och värk var 6 timme hela min vistelse där som alltså varade från måndag till onsdag em. H kom på operationsdagen och hälsade på, vilket jag var väldigt glad för! Satt länge och pratade och vi tog även en del kort som synes.
Ny personal som satte på mig en kylmask som jag fick ligga med hela natten. Jag som alltid sover på mage har nu i snart två veckor fått vänja mig vid att sova på rygg. Jag längtar till jag ska få sova i min favvoställning.
Jag sov nog iaf hela natten utan större smärtor. Fick ju även morfin på kvällen mot värk. Har dock inte haft någon värre smärta på hela tiden utan mer en spänningskänsla och att ha varit liksom strypt.
Frukost serverades, vilken bestod av kaffe och smörgås och vaniljyoughurt med bär alldeles underbart då jag inte ätit något sen söndagen i Ljusdal så bussen stannade där för rast. Jo jag ska inte ljuga ett glas nyponsoppa fick jag efter operation och det var ju inte så lätt att få i sig då jag liksom hade känselbortfall och hade svårt att känna sugröret.
Tisdagen tillbringade jag mesta delen i sängen, en sköterska, Astrid, (ny, alltså en jag inte sett tidigare) kom och frågade om jag ville ha hjälp med att tvätta håret! Det säger man ju inte nej till och jag fick sätta mig på en stol och luta huvudet i en sådan som finns i det flesta hårsalonger och hon tvättade försiktigt mitt otroligt tjocka hår.
Broder K kom och hälsade på och vi bestämde att jag hemgångsdagen skjulle ringa så skulle han hämta mig och skjutsa mig till Centralstationen eftersom jag skulle åka tåget hem.
H kom även denna em och gjorde mig sällskap, skönt att ha någon att prata med och snälla kamrater!
Till lunch denna dag serverades Rostbiff och potatissallad, till middag fick jag sparrissoppa och smörgås allt serverades på en bricka med en liten blombukett.
Natten gick utan komplikationer. Frukost. Doktor Ulf Samuelsson (känd från TV) kom och tittade till mig.
Fick duscha och tvätta håret själv, skönt! Lunchen serverades, vilket var gravad lax och färsk potatis, även detta mycket gott och sen var det bara att klä sig "civil" och vänta på att klockan skulle bli hemresedags. K hämtade och tåget mot Ånge gick vid 16 tiden. Ingvar, Erika och Emelie hämtade i Ånge och dom kände igen mig som tur var.
Nu har det snart gått 3 veckor (imorgon) och jag blir bättre och bättre dag för dag! Har fortfarande känselbortfall och är lite sned i munnen men eftersom jag talat med min ena operatör och han tror till nästan 100 % att detta ska rätta till sig så litar jag på det. Jag är iaf nöjd. Återbesök för att se slutgiltigt resultat kommer att bli efter ca 6 månader alltså i mitten på december. Fortsättning följer!FöreFörePå operationsdagenDagen efter operationHemgångsdagen

RSS 2.0