091230

idag fyller Emelie  NITTON år, jag har gratulerat via sms, via facebook och även pratat med henne på telefon.
Så roligt att höra hennes röst! Hon lät pigg och glad fastän hon fyller nitton. Sen hon for till Tyrreland har ju hon blivit mycket träningsvillig, jag har ju anmält henne till Tjejmilen i Sthlm i augusti, naturligtvis var hon med på det så jag har inte gjort det olovandes. Sätter ju lite press på mig själv oxå!!!
Idag är det -29 men ett otroligt vackert vinterlandskap har jag utanför fönstret, solen skiner himlen är blå men jag tycker ändå att tempen skulle kunna stiga några grader. Jag ger mig inte ut på några längre promenader i denna kyla.
Kanske måste jag åka till Åsarna och hämta paketet jag glömde igår när jag ändå åkte förbi! Glömde väl näsan oxå om den inte satt fast.

091229

Länge sedan jag skrev men ibland blir det så, varken lust, ork eller tid. Nu är julen överstökad med allt vad det innebär, mat, godis, julklappar! Nu närmar sig nyår med stormsteg men först ska ju våran Emelie fylla år, imorgon närmare bestämt! Nu är ju hon i TYskland så hon kan inte få choklad på sängen men kanske hennes familj kan komma ner med lite fika och sjunga en stump.
Jag minns morgondagen som om det vore igår och ändå är det nitton år sedan. Undrar om nitton år framåt i tiden, vad har hänt då och kommer denna tid att gå lika fort som dessa år......
Carpe Diem!
Nyårsafton kommer maken och jag och ev. Ellinor att fira inom hemmets väggar vilket vi har gjort flera år!
På nyåret kanske, om det inte blir snöstorm, Heléne kommer från Sthlm, hon är ju mellan två jobb just nu så hon passar på att flänga runt. Hon och jag ska även passa på att åka till Gran Canaria nu när hon ändå är ledig, jag får ju ta ledigt från mitt jobb men eftersom jag har en snäll arbetsgivare så är det inga problem. Jag vet ju vad jag har att göra så det blir till att se till att jobbet är klart innan man far. Vi har hittat en resa till San Augustin för ett bra pris så den 15.1 flyger jag från Frösön till Arlanda för att den 16 flyga vidare mot värmen. Den 23 kommer vi tillbaka men eftersom det inte fanns något flyg till Östersund/Frösön denna dag så kommer jag åter till Rätan den 24. Får då också passa på att gratulera min reskamrat som denna dag fyller år och då blir vi jämngamla!
Vädret måste man väl skriva lite om oxå, idag var det -31 när jag steg upp kl 7 och då går jag inte på några morgonpromenader, jo jag går ner till dotras hus och rastar hunden, kollar katten och tänder i pannan. Elle for ju till stan igår så då håller jag ställningarna till hon återkommer, kanske redan idag?
Nej nu är det jobb som gäller!
Tjingeling!

091217

ikväll ska jag till kyrkan på konsert! Ska Du?
Åsså tävlar jag här!
http://ettdussinpannor.blogspot.com/och jag vill ju vinna en dvd med träning för ben och rumpa!

091216

hemma igen efter en mycket trevlig vistelse i Tyskland. Känner mig dock icke redo för att blogga!
Tjingeling!

091209

Tänk att nu är det snart den dagen vi har längtat till, imorgon bär det av mot Frösön, Arlanda och Frankfurt!
Jag har nu checkat in och fått sittplatserna på båda resorna men sen måste man ju checka in på söndag eller måndag igen för hemresan. Det får vi inte glömma.
Idag har jag gjort julköttbullarna, 185 st, så jag tar med mig några (75 st) till Tyskland för att bjuda Emelie och familjen på. Hade ju tänkt göra en Tjälaknul oxå men den hinner ju inte ligga i lagen så länge imorgon innan vi åker men kanske slänger jag in en i ugnen inatt iaf.
Tunnbröd ska jag oxå ta med, det blir ju bara mat men vi behöver ju inte så mycket i klädväg för det är ju inte många dagar vi ska vara där. lite toppar och några trosor och tandborsten eller? smink inte att förglömma och piljetter och pass och pengar!
Det ska bli spännande!
Nu ska jag kolla när tåget gick från Franfurts flygplats!
Tjingeling!

091203

dags att uppdatera Er kära läsare på tillvaron.
Jag, maken och dotra var iväg till Svensta och tog sprutan i måndags. Skönt att det är gjort nu när man bestämt sig för att göra det och att vi fick göra det fastän det stod på hemsidan att vi vanliga dödliga skulle få ta först vecka 51,52 och 53.
Är lite öm i armen fortfarande men inga andra flunsasymtom.
Idag är det 1/en enda vecka kvar innan vi far till Tyskland! Kommer att bli så roligt att träffa Emelie igen efter 4 månader. Har ju visserligen MSN:at, Facebookat och Skypat men irl har det ju liksom inte blivit!
När jag klev upp idag var det -16,8 och då bestämde jag mig för att promenaden får utebli, jag vill ju inte ha några frostskador.
Ska när klockan blir 09.00 åka till affären och inhandla lite saffran till kakan jag sedan skall baka till kvällens evenemang på Norsggården. Strass ska komma dit och uppträda så jag hoppas att många (läs hela Rätans befolkning) kommer att komma dit och kolla och fika!
Jag tror dock att det är som vanligt när det gäller Rätansfolket att dom kommer att utebli!!!!!! Skämmes!
Erika och jag var där och satte ut stolar i tisdags, 60 st, vilket jag tror räcker och blir över! Förvåna mig!
Igår var jag  med flera till den stora Härjedalsmetropolen Sveg, besiktade en bil och handlade på Dollar, även bolaget fick en liten påhälsning, ska ju på vinlotteri på måndag och då gäller det ju att ha en flaska med sig, det fick bli glögg som passar nu i juletider.
Elle har gjort Sundsvall men är idag på väg mot inlandet igen, Kör försiktigt!
Uppdateringen är slutförd!
Tjingeling!


RSS 2.0