100506

Jaha så var det väl dax igen att uppdatera Er lite på livet i Rätan, södra Jämtland!
Vad har hänt sen sist?
Maken och jag har varit på kortsemester, nämligen till Köpenhamn och hämtat dotra som varit i Tyskland.
Vi åkte från Rätan lördag 24 april, och alltså söderöver. Vi hamnade så småningom i Värnamo på Scandic.
Ett helt ok hotell där vi oxå käkade middag och tog en öl. Inte mycket folk men vad gör väl det vi hade iaf varandra. Enligt kyparen/kocken så var det fullbelagt på veckorna.
Käkade en underbar hotellfrukost med allt vad det innebär av pålägg och bröd.
Hade under kvällen haft kontakt via Facebook med en fd granne i Solberga och hon tyckte att vi kunde hälsa på i Ödåkra när vi ändå var så pass nära. Vi har alltså inte setts på säkert mer än 50 år men vad gör väl det.
Köpte en blomma och åkte hem till Birgitta och hennes man Hans-Erik. För övrigt så hade dom bott i SUndsvall och haft husvagnen i Vemdalen så dom hade åkt mycket genom Rätan, tänk om man vetat!
Vi fikade på deras inglasade altan och sen åkte vi in till Helsingborg och promenerade både genom fin bokskog, som inte hade slagit ut än men iaf, och på stranden och en fin strandpromenad. Åt lunch ute, ja i friska luften alltså, inte var det sommarvarmt men trevligt var det iaf.
Tog färjan Helsingborg-Helsingör och därefter kustvägen till Köpenhamn.
Så småningom hittade vi ett hotell nära stationen där vi checkade in. Ut och reka och sen pizzabuffé och en öl.
Måndagmorgon med härlig frukost igen och trots att det var flera timmar innan tåget skulle anlända så gick vi till stationen och tittade på folket som kom och gick.
10.06 var det sagt men klockan blev nog 10.30 innan det rullade in på stationen. Vi visste ju inte om hon var med för vi hade ju inte haft någon kontakt under själva resan. Hon stod dock där med all sin packning och resan hade gått bra.
Tillbaka till hotellet och och bilen, styr nu kosan mot Sverige. Åker över Öresundsbron vilket vi gjort tidigare oxå men då med tåg.
Anländer så småningom Göteborg och hittar ett budgethotell nära Västra Frölunda. Jag skjutsar in Emelie till centrum, fy fan vilken pärs, kommer dock efter många om och men tillbaka.
Hittar en pizzeria där vi intar middag.
Frukosten på detta hotell var även den budget men det räckte och vi åker nu mot Rätan efter att vi plockat upp dotra som sovit borta under natten.
Tittar in till Curtan i Tanumshede och säger hej.
Anländer hem vid middagstid och vi blir bjudna på middag hos Erika och Micke. Skönt att slippa laga fast man ätit ute flera dagar.
Ja det var vår lilla semester, 215 mil ca men det är alltid roligt att komma hemifrån  och se sig om lite.
Tjineling så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0