Fredag!

Solen skiner men det blåser. Idag ska Bettan och jag till Svensta på bolaget och handla inför lördagen. Vi var ju där igår också och köpte 150 st Mariestads. Jobbar på som vanligt och ska även på affären och handla till farmor. Hämta gryta hos Bettan och frakta till skolan till Stefan som ska laga Chili con Carne.

min första dag på bloggen!

Ja vad ska man skriva om så här första gången.
Att jag var på skidtur i helgen; lördag 21.4 till måndag 23.4. Inger, Monalisa, Kristina och jag! Åkte bil till Sotrulvån där vi intog medhavd sallad (Monalisa) innan vi ställde oss på skidorna för att ta oss upp till Sylarna, 16 kilometer,
Ingen sol då men ändå ganska bra väder iaf ingen nederbörd. Anlände 6 timmar senare till Sylarnas fjällstation och då var det strålande sol, vilken känsla. Duchade och bastade, kokade ris och värmde medhavd kyklinggryta (Kristina) och därefter citronfromage (Inger). Vi tog ett par Mora-Nisse shots och vin till maten. Sänggång vid 23.30.
Söndagmorgon, frukost, havregrynsgröt och lingonsylt, därefter skulle vi starta mot Blåhammaren och då började utförslöporna och mina vurpor, fy för utförslöporna! Jag gjorde åtskilliga, vurpor alltså under denna 19 kilometersresa men fram kom vi 6 timmar senare och då hade blåst säkert 14 sekundmeter vi Sylarna och ibland var det lungt men vid målet blåste det igen som bara den. Då blev det dusch och bastu och 3 rättersmiddag. Tomatsoppa, sallader och bröd och sen pressad potatis med lax i paket och sist chokladtårta med glass. Oj vad gott allt var, denna kväll blev det tidig sänggång redan kl 21.40. Sov dåligt på natten, oroade mig väl för utförslöporna mot Storulvån. Måndagmorgon startade vi med regn och dimma, inget vidare skidväder och jag startade med att ta skidorna i famnen och promenera nerför, sen blev det lite skidåkning till och från men mycket gåing skulle man kunna uttrycka sig. Nåväl så småningom 2 timmar och 45 minuter senare anländer vi till målet. Tack Gode Gud har har klarat det men det var Debut på den rutten men även sorti. Jag ska aldrig mer åka sidor denna sträcka det lovade jag mina kamrater och det kommer jag att hålla. Berit och jag har däremot bestämt att vi ska vandra samma sträcka i  sommar, det blir kul.
Nu ska jag skicka Dagens Ros till ÖP och LT till mina kamrater för deras fina tålamod.
Ikväll blir det Norsgården och lyssna på The Relatives.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0