är det måndag och vi styr hemåt. Ska hämta upp Iris i Aspudden vid 9.30 tiden så då hoppas jag att köerna har lagt sig. Igår åkte vi till lilla Lottisen och hälsade på, nästan i Nynäshamn. Såg havet från hennes altan och uterum. God mat och jätte trevligt. Var hemma vid 20.30 och då hjälpte jag Hille med att komma igång med Facebook.
Är lite seg i benen idag men det är väl det man får räkna med. Fortfarande undrar jag vad jag drabbades av på lördagen då jag trodde jag åkt på brakförkylningen men det måste ha varit allergi, nu förstår jag hur dom har det, speciellt Er som nyser och snyter sig nästan jämt.
Synd att man missade överraskningsfesten på Norsgården i helgen men man kan ju inte vara med på allt.
Tjingeling!

Nu

är jag hemma igen. Tog mig runt på en tid som inte var speciellt lysande men bra med tanke på att jag inte tränat, 1,21 ca
tjingeling

Nu är jag

redo för springning! Det måste vara någon allergi som jag drabbades av. Vi har försökt att komma på vad det kan vara. Vi var nämligen en dagstur till Åland igår, kan det ha varit då vi var i butiken och kollade och luktade på en del parfymer, har aldrig hänt tidigare att jag reagerat för detta men vem vet. Vi åt smörgåsbord och shoppade lite annars var det lungt man kan ju inte festa om när man ska "springa" tjejmilen dan efter.
Igår rann näsan som en vattenkran men idag är jag helt ok (nästan iaf). Ska åka iväg till starten om ca 1 timme så man kan vara med på uppvärmningen.
Tjingeling!

Jag

är jätteförkyld! Trodde att det kunde vara någon allergi men jag vet inte. Får se hur det går med springningen imorgon!
Ska åka till Ösmo och hälsa på hos Lotta på em alltså beror det på när jag kommer hem från Tjejmilen! om jag är kapabel att genomföra loppet!
Tjingeling!

Resan

till Sthlm gick alldeles utmärkt. Stannade i Tönnebro och åt fisksoppa (inte den godaste jag ätit). Lämnade Iris i Aspudden och sen vidare mot Farsta Strand. Hille har ställt sin bil på gatan för att jag ska få ta hennes parkeringsplats, hade not fått åka runt halva natten annars för att hitta någon plats att ställa bilen.
Sovit gott och nu har H åkt till jobbet. Ska göra mig iordning för att åka till Östermalms IP och hämta nummerlappen! Därefter ska jag promenera till Rosenbad och käka lunch med H. Ikväll blir det hemmakväll, Lottisen och Ninni kommer och vi ska käka och umgås.
Ska till Tjärhovsgatan 16 och kolla in Joannas nya butik p em.
Tjingeling!

Då är

det den 27 augusti och jag åker till Sthlm! Ska hämta Iris i Ytterhogdal kl 15.00 men innan dess ska jag ner till lilla Leon och säga hej då oxå. Tror jag packat allt och det jag inte har med mig kan man väl skaffa i så fall ska ju bara till Sthlm.
Hygienartiklar och "spring"-kläder samt skor är väl det viktigaste sen om man inte har kläder så det räcker så finns det massor av affärer som gärna tar emot lite pengar från mig.
Ska oxå till Församlingshemmet och lämna ifrån mig lite minnesblad eftersom det är begravning imöra.
Tjingeling!

Idag

blir "våran" lilla Leon 5 månaderGrattis, Grattis!
Försöker jobba så mycket som möjligt nu eftersom imöra far jag till den stora staden Stockholm men det är ju inte så lätt när kunderna inte behagar lämna in materialet. Nästa vecka är ju liksom sista veckan innan älgjakten och då måste allt vara klart om jag inte ska behöva gå upp och jobba när jag kommer från skogen. Nåväl det löser sig säkert!
Idag ska jag till församlingshemmet för ett kyrkvärdsmöte, ska väl se när man ska tjänstgöra under hösten!
Nu ska jag häm och koka pärer till kalvsyltan!
Tjingeling!

Idag på fm

pratade  jag med Emelie via Msn och hon talade om att hon var  inlåst i källaren, v f-n värsta senariot alltså! men det löste sig så småningom så nu är hon fri igen men det vart lite oroligt där ett tag innan jag fick tag i Inga.
Nu är det snart dags att gå hem och laga middag innan vi åker till skjutbanan igen för Björnpasset! Sista chansen att skjuta eller ja inte riktigt för vi har beslutat att lördagen innan älgjakten ska vi oxå ha ett par timmar men då hoppas jag att dom flesta har gjort ifrån sig. Ska själv försöka bli godkänd ikväll!!!!
Tjingeling!så här vackert kan det vara i Rätan en vinterdag!

är det äntligen måndag eller? Idag kommer dom hem och vi får träffa Leon igen som vi inte sett på över en vecka! Det händer ju så mycket när dom är små. Solen skiner ett härligt väder mao, så länge det nu varar. 
Ska laga något med köttfärs till middag? Köttfärslimpa eller kanske curryköttfärs det tycker ju alla om! Ja så får det bli!
Idag börjar skolorna i Rätan och säkert hela Jämtland, första året på¨många som vi inte har något skolbarn, jag vet inte riktigt hur man ska se det men vi har väl blivit gamla! Rätt skönt oxå, ja inte att ha blivit gammal men ingen blir ju iaf yngre så man har ju ingen att vara anvundsjuk på.
Idag måste jag tänka på att dricka vatten och tänka på vad jag äter, ja inte är det för att jag ska på Tjejmilen till helgen utan med tanke på hur kläderna sitter. Jag kan liksom inte låta bli glass och godis! Finns det hemma så äts det eller så finns ju ställen att handla på! Skärpning, skärpning, skärpning ja det tål verkligen att upprepas!
Ska nu genast gå och fylla på vattenflaskan!
Tjingeling!

Äntligen fredag

eller är det inte så man brukar säga? Jag trivs dock både på och med jobbet så för min det spelar det ingen roll om det är måndag, onsdag eller fredag! Ibland kan man väl ha sina dagar men vem har inte det.
Idag var det 13 grader när jag tog cykeln ner till grannen för att ta ut hunden på en promenad och ge katten lite mat.
Ingen sol och regnet liksom hänger i luften emellanåt men va f-n det finns ju massor att göra ändå, även om det regnar alltså men kan ju även ta en motionsrunda i regnet för det gjorde Em och hennes arbetsgivare i Elsenz. Borde verkligen jag oxå ska ju till Sthlm nästa vecka men jag har nog bestämt mig nu att nästa år blir sista gången om nu inte Em kommer hem och är värsta löparen och drar med mig ut, ja man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, den som lever får se!
Läste att El och Er med familj är på gång till Skövde, ska ju på förlovningskalas, Mikkans stora feta grekiska förlovnings kalas! eller var det inte så det stod, iaf ungefär.
Nåväl vad är väl en bal på slottet! Vi får gå på Norsgården och käka surströmming imorrn det blir dejligt, hoppas maken har piggat på sig till dess.
Jobbet kallar!

Idag

skiner solen minsann! Fast säkert inte lika varmt som det är i Elsenz! Har tvättat och hängt ut, måste ju passa på när det är torkväder. Fick nyss sms från Erika och co och då var dom i Norrköping för att så småningom komma till Ullared!!!!
Shopparnas mekka (stavningen?) jag har aldrig varit där men det blir nog någon gång, kanske!
Nåväl jobbet kallar!
Tjingeling!

Ska

bara tala om att nu är jag hemma igen, Jöjje hämtade oss i Ånge, det är en snäll kille det!
Har sovit som en stock i en skön säng inatt och kom inte till jobbet förrän kl var nio men då har jag ju hunnit med att plocka rätt på tvätten i tvättstugan och även sätta på en ny maskin.
Regn regn men i Elsenz där skiner solen och det var 20 grader imorse! snacka om orättvist alltså.
Borde nog ut och motionera lite det är snart dags för tjejmilen men jag tar mig nog runt ändå men visst vore det bra om man tränat något på senare tid. Nästa år ska jag nog ta mig runt igen men sen åker jag nog till Sthlm utan den anledningen man kan ju åka dit ändå menar jag och umgås med vänner!
Har inte laddat upp några bilder än då jag nåste jobba lite först men det kommer jag lovar!
Tjingeling!

är vi i Sverige igen. Vi kom så småningom till Elsenz vilket visade sig vara en trevlig liten by och soligt och varmt var det oxå. Säkert 30 grader och så kommer det nog att vara länge. Vinter ja det har dom några veckor i januari, iaf snö. hon kommer att få det kalas där, verkar nte vara så mycket att göra heller. Vi har haft det trevligt vid vår vistelse hos familjen, så jag hoppas att det fortsättningsvis blir så oxå för våran "bebis"!
Har tagit en massa kort naturligtvis men jag kommer inte att lägga upp dom förrän efter hemkomst.
Inatt har vi ju sovit i en liten kupé på tåget mellan Kahlsrue och Köpenhamn, där vi fick frukost oxå men vi har smörgåsar vi köpte igår som vi  skulle ha ätit idag på morgonen för vi visste inte att vi skulle få något på tåget.
Nu väntar en lång dag på tåget igen men jag gör grna om det då det är ett trevligt sätt att ta sig fram på!
Tjingeling!

Nu har

vi bytt tåg, detta skulle gå till Köpenhamn men vi kommer att få byta i Malmö! Varför har dom inte upplyst oss om men så är det.
Maken och dotra sover eller blundar iaf, godiset som vi köpte i Sthlm är uppätet trots att det skulle räcka länge!!!
Vi har passeat Norrköping och eftersom det inte är så långt mellan Norrköping och Linköping så kommer vi snart att stanna där, och sen är det Mjölby!!! Kanske ser jag någon på station jag känner, skojar bara! för det vore väl att ta i.
Skicar med en nytagen bild.
Tjingeling!

Sitter

alltså på tåget som ska ta oss mot Sthlm och vidare mot Eppingen, imorgon vid 9.30 ska vi vara framme. Coolt att åka tåg! Jag har packat äggmackor men godiset jag köpte ligger kvar hemma i kylskåpet, det viktigaste sa maken, Ät inte upp det Elle! Jag klev upp kl 04.00 så nu är det snart dax för andra frukost, Em sa iaf att hon var hungrig. Vi går väl och köper kaffe i Bistron som ligger i samma vagn som vi sitter. Massor av folk klev på i Sundsvall och alla tror jag ska till huvudstaden.  Nåväl vi är på väg!!!!

Idag

fick yngsta och jag åka till Östersund hastigt och lustigt, var tvungen att ansöka om pass. Hennes går ut i mars nästa år och då har hon ju inte slutat i Tyskland. Så nu har vi ansökt både om vanligt "legimitation" och pass!  Var in på "linkan" och några saker fick följa med hem och ner i resväskan.
Regnade på hemvägen så att jag nästan var tvungen att stanna! Harre varn vilket väder stundvis!
Ikväll ska vi till skjutbanan, får väl se om det kommer några som ska skjuta upp för Björnpasset!
Imorgon kl 6.56 går tåget, så det blir att kliva upp vid 4-1/2 5 tiden (iaf för mig) som vill fika och läsa tidningen och packa det sista och så kolla flera gånger om jag har allt: Passen, biljetterna och pengar!  och har vi detta så ska vi väl klara oss några få dagar.
Det ska bli roligt att åka och träffa folket som hon ska bo hos och se till att hon kommer dit ordentligt.
Middag idag får man välja: Stekt lax eller kassler och till detta kan man få potatissallad eller kanske lite stekt potte sen igår.
Tjingeling!

Det har

ju gått flera dagar sedan vi var i stan och städade ur, närmare bestämt i torsdags, lite vemodigt var det allt att låsa dörren för sista gången. Hoppas att nya ägarna kommer att trivas bra och att dom tycker om lägenheten.
Nu är det nära innan vi far till "utlanne" men först är det saker som måste ordnas tex. jobbet, jag har nog pejl på det nu, tror jag iaf.
Igår grillade vi hemma hos Er och mågen eller rättare sagt det var M som grillade och vi andra åt. Gott, gott med lite vin och en öl. Maken och jag cyklade till Panget och tog en öl eller två. Inte mycke folk men dom var väl på countryn eller så är det inte fler som brukar vara där? det är ju inte så ofta vi går dit kvällstid så det är inget man har att jämföra med.
Nåväl sitter idag på jobbet trots att det är söndag men som sagt jag måste ju få ordning på jobbet innan avfärd.
Solen skiner mellan molnen och lite fläkt så det är perfekt torkväder så jag passar på att tvätta och då har även Em och El:s tvätt fått följa med för man ska ju inte tvätta halvfulla maskiner eller....
Lite godis slank det oxå ner igår va f-n har motivationen tagit vägen.. fel mat och ingen motion... nåväl efter Sthlm i slutet av augusti så får man väl ta sig i kragen igen!
Har ju ingen utlandsresa att se fram emot i höst men får väl klara det ändå kanske kan hälsa på i Tyskland igen!?
Tjingeling!

Måndag

och den 3 augusti, Em jobbar sista dagen på Östgärde, så nu ska hon väl städa, tvätta och packa??????
Själv tar jag "bara" med mig stora ryggsäcken där maken och jag får plats med det som vi behöver för några dagar i TYskland.
Jag undrar just hur det har gått med dom gröna resväskorna som står i ett förråd i Svenstavik? F-n dom måste bara hem, där gör dom inte någon förbannade nytta!!!!!!!
Jag känner mig liksom lite... ja kan inte riktigt förklara men iaf inte på topp. Vad detta beror på har jag ingen aning om.
Borde ju vara glad, ingen sjuk, och i största allmänhet allt ok. men som sagt jag är lite down liksom.
Alla har vi väl bra eller dåliga dagar.
Försöker att hålla mig från allt ätande som varit en tid nu med både fikabröd och mycke glass. Vatten, vatten och åter vatten är bra för hyn har jag hört!!
Sen har vi ju det här med Bakstugan som ligger som en mantel på mina axlar.
Har ju talat med Ånge Mobilkranar och det är väl iofs inget större problem eller jo jag tycket nog det iaf. Stefan på kranföretaget ville ju ha en byggkunning där om han skulle flytta för det måste till någon slags balk runt ikring eftersom ugnen är tung och så har hela huset liksom "kalvat" iväg lite. Det var ju en cirkus som backade på huset vid tillfälle och då vet jag inte om dom gjorde iordning det ordentligt. Ja sen ska man ha något tillstånd för att köra med bred last på vägen och något annat j-a tillstånd från kommun och så ska söka bygglov. Stefan trodde kanske att mellan tummen och pekfingret skulle det kosta 15-20 tusen!!! ja Ni hörde rätt. Kanske bättre att det får står kvar och vi målar om det i campingens färger?! Ska prata med alla inblandade parter.
Sen har vi ju lägenheten i stan som ska röjas ur och städas innan vi far till Tyskland den 12 augusti.
Imorgon ska vi in och skriva handlingarna och ta med lite kartonger för att packa och sen får jag väl åka in och städa.
´+ att man har ett ordinarie arbete att sköta.
Ja nu har jag klagat färdigt för denna gång och ingen som hör av sig ang. hemsidan, Finns det verkligen ingen som läser detta som känner någon som skulle ha förbarmande och höra av sig?

RSS 2.0