Idag skiner

solen från en klarblå himmel och jag har varit ute på promenad i över en timme!!! Ca 6 grader kallt men ingen direkt vind så det var härligt kan bli en sväng till om inget oförutsett inträffar (vad det nu skulle vara). Träffade Er när jag gick förbi deras hus men allt var lungt och hon tyckte det var tråkigt att inget händer. Min kommentar var då: Vänta Du till Du har gått över fjorton dar tre veckor då kan man tycka att det är tråkigt och att alla frågar om man inte har åkt in än osv.
Har ätit två stekta ägg med lite bregott och skinka på till frukost kl 8 men jag börjar känna mig lite hungrig och klockan är bara 11! Det blir till att dricka vatten och kanske lite kaffe.
Jag sitter på jobbet fastän det är lördag, jag skulle hjälpa en förening lite med bokföringen så kanske hon kommer snart!
Inget övrig inspiration att skriva så jag slutar med en bild,vad jag nu kan hitta i  arkivet!

Nu

har bloggen fått lite nytt igen men ännu inte riktigt klar om jag får bestämma! men bra blir det verkligen, skitbra!
Det snöar och fy vad snö det har kommit! Jag håller ju inte på med snön så jag behöver ju inte klaga men jag tänker på hur lång tid det kommer att ta innan all snö försvinner? Kommer säkert att ligga fram till midsommar!
Idag ska vi till Östersund till tandläkaren både maken och jag och det brukar ju inte vara gratis.
Er och El ska till stan oxå på storseans, Terry Evans, jag var inte ute i god tid nog för att få biljett. Nästa gång ska jag vara ute i god tid och då ska jag fråga min kompis om inte hon ska med för hon ville ju egentligen gå nu oxå.
Får väl höra av barna sen om dom fick någon kontakt.
Igår och idag skulle ju  De Okända filma i Väst i Sve igen, uppföljning, ska bli kul att se och jag tror det var någon gång i april det skulle sändas.
Em var på 100-dagars igår jag undrar hur det var? Säkert är det inte många på skolan idag men jag hoppas att hon hade trevligt men ändå iakttog ett hedervärt uppträdande som far brukar säga.
Er och M har fullt hus, tänk om det skulle bära av till BB nu när dom har främmande det är ju iaf inte mer än 15-16 dagar kvar men är hon lik sin mamma så går hon väl över fjortondar-tre veckor!
Nu jobb tjingeling!
En liten bild kanske!

Hemma en

liten stund mellan passen på Fettisdagscafét på Norsgården. Var där före tio med några fyllda semlor och en jäkla massa bullar. Sonja och jag börjar, vi har fått sålt en hel del faktiskt, en del både fikar där och köper även med sig hem.
Birgit kommer och ordnar med ett lotteri och alla pengar tillfaller Norsgården.
Margot skulle ju vara där mellan 15 och 17 men hon blev sjuk så då åker jag tillbaka och är där med Ann-Marie. Det är ju himla roligt så inte mig emot.
En massa kyrkisbarn med föräldrar har varit där och på em kommer Petra dit med lite äldre barn.
Har Ni hört att Kronprinsessan Victoria får förlova sig med sin Daniel och bröllop ska det bli 2010, det var väl verkligen på tiden. Nu får han väl vara med på alla möjliga kalas framöver som han inte fått tidigare.
Nä nu måste jag jobba lite innan jag åker tillbaka.
Kom gärna till Norsgården och fika eller handla med Er hem. VI har öppet till kl 19.00 så än finns det tid, klockan är ju bara 14.25
Tjingeling!

El

har gjort om den lite, min blog alltså, men jag måste nog be henne fixa lite till jag tyckte den såg lite "naken" ut liksom.
Det snöar idag, nu kan det väl ändå räcka? lr.....
Er ska baka semlor idag, ringde just och frågade om jag hade hjortronsalt, heter det så? Hjorthornssalt? ja det vete gudarna.
Idag måste jag liksom börja och försöka minska på vikten lite... har börjat med bara 1 stekt ägg idag med en skiva skinka på. Brukar ju äta två och då även med bregott på men det uteslöt jag idag. Till lunch vet jag inte vad jag ska hitta på? Kanske vatten? Middag? Har iaf tagit fram köttfärs ur frysen och det gjorde jag redan igår kväll! Tänk att jag kom ihåg det.
Inget övrigt på programmet idag, ja hälsa på farmoran förstås men det blir väl i kvällningen.
Imöra blir det Norsgården och Semmelcafé.
Då gäller det att gå upp och fylla och garnera dom första semlorna, kyrkisbarna hänger säkert på låset! inna vi åker dit och kokar kaffe och blandar saft.
Ska nog handla upp lite idag för dom som inte tänker fylla sina hemma.
Mjölk för dom som kanske vill ha semla med varm mjölk och lite i kaffet.
Igår gick Em ut och kastade sig i snön (se bild)

Ja så kan man oxå göra.
Tjingeling!

Sitter i

köket och väntar på att degen till semmelbullarna ska jäsa klart så jag kan grädda. Passar på att läsa bloggar och då även författa ett eget inlägg. Har blivit utmanad av Sara


Saras  otäcka:
1. Stuvad potatis: Gott gott
2. Blodpalt: Ja det kan jag äta men jag säger bara paltbröd och fläsk!
3. Brö´sull: Skriver som Erika ?
4. Klappgröt:  Ingen höjdare kanske och vet ej när jag åt sist, kanske i skolan på 60-talet!
5. Doppa macka i diverse drycker som t.ex. te eller O´boy: Det är ju jätte gott men detta vet jag heller när jag gjorde!

Mitt otäcka:
1 . Fårtestiklar
2.  Grodlår
3.  Chokladdoppade myror
4.  Aphjärna
5.  Fårskalle

Som Ni ser så är det ingen vanlig mat som jag inte tycker om och skulle jag inte äta vissa maträtter så beror det mer på dess innehåll alltså inte att jag inte tycker om:
Nu snöar det här och på snedden dessutom måste dock ut en sväng .
Grindes ska få ett besök och dessutom Församlingshemmet där det idag är begravning.
Nu ringer  klockan, dags att grädda´!
Penslat och ställt in en plåt i ugnen!
Nu har jag snart över 40 bullar klara men jag ska nog baka en sats till med ca 12 st. Vill ju inte riskera att dom tar slut på tisdag: Välkomna till Norsgården på tisdag 11-19. Kyrkis har annonserat i predikoturen att dom ska vara på <norsgården mellan 10 och 13 men det får stå för dom för Sonja och jag ska öppna vårt café kl 11. Kommer dock att vara där från säkert 10 eftersom vi ska koka kaffe och dona på.
Jag har vägt varje degklump så dom väger ca 100 gr och ser ganska fina ut om jag får säga det själv.
Nu ska jag ju utmana några men det är ju inte så många som läser denna blogg men jag kan ju alltid försöka

Pernilla
Maria i Japan
Linda Rosing,  hahahah hon hittar nog aldrig hit.
Charlotte Perrelli  inte hon heller
Anna Nord
Therese Gunnarsson

Tar en extra eftersom kanske inte två av dessa svarar!!!

Nu ska jag kolla plåten i ugnen! Oj, oj ,oj vad vackra dom blev!
Nä nu får jag sluta annars orkar ju inte läsa till slutet
Tjingeling!


Ps Måste rekommendera en blogg: Sabinas kamp http://mittlivsabina74.blogspot.com
inte så upplyftande kanske men oerhört tänkvärd och läsvärd. vilken kvinna vilken kämpe Ds




Ingen

sol idag men bara -3 grader när jag åkte på affären. Handlade lite så att jag kan baka lite semmelbullar ikväll när jag kommer från Östgärde eller kanske imörabitti.
Öppet kyrkis på Norsgården på tisdag, 10-13 samtidigt som vi har semmelcafé och då gäller det att ha mycke smelor till försäljning. Kanske kommer personalen från Östgärde och köper ett gäng som dom gjorde förra året. Det brukar iaf vara en välbesökt tillställning. "Musikalgruppen" från skolan ska ju vara där och öva oxå på em så det blir nog ett riktigt drag.
Idag har vi gjort några bokslut och det känns skönt att ha dessa gjorda för det är ju några som ska göras och då kan vi ta dem med oss till stan den 26 när vi ska till tandläkaren.
Inte mycke att skriva om precis jag kan inte brodera ut texten och hittar inget att skriva om så jag lägger upp en bild till istället. Lev väl och trevlig helg. Nu är kl 15.00. Kanske går jag hem och bakar nu istället! Ja jag får se!

Dom

spelar bra Norlingspojkarna, inte så mycket folk, jo det vart ju nästan fullsatt med alla barn och ungdomar men musiken kanske inte tilltalar alla.
Fick thekakor med ost och skinka och jag åt en sådan. Idag är det lite snö i luften och ca -12.
Maken har kört snöslunga idag eftersom det snöade hela dagen igår men det är snö som man nästan kan blåsa bort!
Idag står väl inget på programmet förutom att man ska jobba som vanligt och sen gå hem och få sig något till livs och det sedvanliga besöket på Östgärde.
Lev väl alla läsare!

Redan

onsdag, f-n vad tiden spriger iväg!
På måndagen hälsade vi som vanligt på farmor, ibland måste man skratta åt henne och hennes minne eller minnet som kommer och går skulle man väl kunna säga. Hon skrattar åt sig själv oxå för hon förstår att det är lite "svällut" oppe i huvve!
Tisdagen åkte maken till Iggesund för en "dejt" men jag var hemma och höll ställningarna. Gick till vävstugan och träffade lite "tanter", stickade några varv innan jag begav mig mot Östgärde och det sedvanliga besöket hos farmoran.
Hem och tittade på Mästarnas Mästare och det är nog som Er säger: Veckans höjdpunkt, för det är ett riktigt bra program!
Jag hejar på Erica Johansson, hon kanske inte vinner men hon är iaf snyggast!
Ikväll ska vi till Norsgården på Musikcafé, det är ju pojkarna Norling som ska spela och naturligtvis måste man gå dit och lyssna och gynna 9:orna!
Snöar gör det idag och då är det ju lite mildare oxå men det räckte väl egenligen med snö nu lr....
Har slitit ur sängkläderna idag så efter lunchen blir jag hemma och städar sovrummet.
Lunchen ja vad ska den bestå av? Maken kanske får lite ägg och bacon och jag kanske dricker lite äggmjölk, ja det är hela ägg, endast äggulor, smör och varmt vatten och lite smaksättare, i mitt fall vaniljpulver! Inte sådär jätte gott men va f-n jag måste ju få nån fart på denna viktminskning.
Tjingeling!

Jaha

så var det måndag IGEN och i fredags hade Rätans Jaktskytteklubb årsmöte, inte många som kommer men jag tror att om inte den föreningen fanns med skjutbanan och allt så skulle nog många tycka att det var shit! Vi fick semlor och jag som bestämt mig för att inte äta jag åt en iaf. El for med bussen till Mora för en dejt, hon var ju där förra helgen oxå!!! Undrar vad som är på gång!
Lördagen tillbringades för det mesta inomhus, lagandes mat (fläskfilé i gorgonzolasås) kokandes hjortronsylt för att ha till dessert tillsammans med vaniljglass. Jag hade ju bjudit hem Er och M för alla hjärtans dag middag så lite festligare blev det väl?! Em och jag övningskörde lite i Rätan och det gick jätte bra. Åkte till macken och köpte en ny skylt (övningskör) och när vi skulle sätta fast den så låg den gamla skylten i bakluckan men det låg upp och ner och hade samma färg som underlaget så det var inte lätt att se.
Melodifestivalen, ja den tittade jag på, iaf till och från, somnade på dom två sista låtarna men sen såg jag ju slutet och jag tyckte det var bättre dennna gång.
Lite konstigt med röstningen men det är väl för att dom ska tjäna pengar på alla som ringer men mig tjänar dom iaf inget på. Det är ju bra att det kommer in pengar till Radiohjälpen.
Jag har även varit på Gudstjänst i kyrkan, vi var 6 personer + personal! Efteråt hade vi ett möte om den 1 mars och då var det Gunnar jag och prästen men. Hoppas det kommer fler då alltså den 1 mars kl 21.00, så alla Ni som läser detta:
Den 1 mars kl 21.00 kom till Rätans kyrka! då ska The Relativs spela, kören ska sjunga och kyrkorådet ska framföra lite tankar om musiken som spelas. Kan bli riktigt bra!
Sen var det ju Musikcafé på Norsgården med Gunilla Åsell och Nick Borgen, hela 46 personer hade sökt sig på detta evenemang. 29 st från Rätansbyn. Dom kom även från Handsjön, Åsarna, Digerberget och till och med Hackås.
Kan det vara kylan som gör att det inte kommer fler? Vi hade iaf dukat för 72 st och vi trodde nog att det skulle komma FEMTIO!! Dock tror jag att dom som kommit blev nöjda!
Nästa evenemang är den 7 mars och då är det Traveling Sweds (stavningen?)
Javisst ja på onsdag den 18 är ju Relativs på Norsgården till förmån för niornas skolresa.
Detta börjar ju likna en reklamsida för Rätansbyn! Jag undrar om man kan ta betalt för att man gör reklam?
Nej skämt åsido det gör jag ju så gärna, det är möte den 26.2, Rätans Gatlyseförening, ska vi ha något lyse i Rätan och någon som är i styrelsen? så för böveln gå dit och visa att DU bryr dig!!!
Ikväll ska jag till bibblan och lämna tillbaka några böcker och kanske låna några nya. Ni går väl dit och lånar så vi får behålla Biblioteket öppet för allmänheten, inte för att jag har hört att det ska stängas men i dessa tider så vet man väl aldrig.
Tjingeling!

Måste nog

uppdatera lite nu! -30 är väl något att skriva om, då går man inte ut på promenad frivilligt. Så därför har det inte varit någon motion på länge, det är ju jätte bra när det är kallt då kan man ju alltid skylla på det.
Var till Östersund igår då maken skulle till tandläkaren men det var ju snabbt avklarat. Under tiden hann jag shoppa 2 st klänningar på Fanny för 50:-/styck inte så snygga på galgen men dom duger på och som sagt 50 spänn kan man både ha och mista. Dessutom fick en väska komma med hem, Halva reapriset, 124:50, det är väl ett fynd och alltid kan man väl ha någon använding av den.
Tittade på Sommer, både avsnitt 2 (inspelat) och avsnitt 3 igår och jag tycker det är en bra serie, danskarna kan göra sådana, språket är väl sådär men väl värd att se trots allt. Matador var ju en dansk och den var ju verkligen bra, tyckte man iaf då.
Frukosten bestod idag av två stekta ägg med bregott och pålägg. Ikväll tänker jag göra köttfärsbiffar av fläskfärs eller om dom som inte vill ha LCHF får pannkakor.
Nu är momsperioden slut för denna gång så nu är det bara att börja om från början, skapa nya år och bokföra januari.
Sen blir det en massa bokslut!
Tjingeling!

Harre varn

vad det snöar!! Och El o S som är i Mora och ska hem idag! Dom varnade igår på tv att vara ute på vägarna idag så då är det inte roligt att veta att man har över 20 mil hem! Dessutom sms:ade jag igår ikväll innan ja la mig men icke ett svar, troligtvis slut på batteriet i mobilen, skulle inte förvåna mig nämligen!
Och den andra "ongen" i stan skulle på fest igår, hur har det gått da? Nä man skulle ha dom hemma hela tiden så man visste vad dom var och vad dom gjorde men det skulle väl inte heller vara så lyckat kanske!?
Fick fläskfilé hemma hos den tredje dotra igår, gott gott. och så lite Polly till efterrätt. Jag åkte inte till macken och köpte mer godis, poppade heller inga popcorn men tog lite av den mörka chokladen som fanns kvar i kylslåpet sedan måndagens bjudning.
Jag tycker inte om mörk choklad tycker den är alltför besk liksom men jag har hört talas om någon choklad med sea salt så den måste jag ha tag i och prova, vet dock inte var man kan köpa denna iaf inte i Rätan kanske finns den i stan när vi ska dit på onsdag. Hoppas jag inte tycker den är god heller för då vet man aldrig.... är inne i någon slags tillåtelseperiod nu kommer liksom inte igång men det blir väl så småningom.
Nu ska jag till med en ny årsavräkning.
Kör försiktigt om Ni måste ut på vägarna idag!
Tjingeling!

Nu är det

några dagar sedan jag uppdaterade! Jag ska ju inte "skälla" på andra att dom inte gör det när jag är så dålig på det själv.
Nu ska jag dock göra det.
Vinlotteriet gick bra, jag vann 2 flaskor, eller 1 da eftersom jag lämnade en i vinst! Vi var 8 st, alltså 2 som inte kom, en jobbade och en förkylning. Alla tyckte att smörgåsen var god, even mee, men jag tror att jag hade känt annorlunda om jag blivit bjuden man känner ju alltid så då man själv gjort något.
Igår var maken, Er och jag på panget och käkade, Em kvar i stan, El åkte till Mora och M jobbade.
Fläskfilé och kebab och så en liten dessert och kaffe, sen åkte vi till farmoran och umgicks en timme innan vi for hem och kollade Let´s Dance. Morgan är helt suverän, kommer nog att stå mellan honom och Laila i finalen, hoppas det iaf.
Idag snöar det rejält och har så gjort länge. Maken kör snöslunga och jag ska försöka åstadkomma årsavräkningar till mina huvudmän.
Ikväll blir det middag hos dotra jag har dock lovat att göra broccoligratäng och så tänker jag göra blomkålsmos!!!
för mig som undviker potatis och ris.
Melodifestivalen kommer jag kolla på!
Lev väl! och var rädda om Er och varandra!
Tjingeling!

Så är

det då min tur att ha vinlotteri! Ska bjuda på något jag aldrig gjort förut, fick receptet från Stockholm, Lantbröd som man häller lite olivolja på därefter skivas chevré och lägges på , ringla över honung och därefter in i ugnen. Låter väl spännande och gott. Till kaffet har jag köpt blandade nötter och smält choklad över hoppas att detta blir bra kanske det skulle varit lite mer choklad. Ska titta när jag kommer hem om jag kanske måste till affären och köpa mer.
Jag serverar även lite vitkålssallad med rödlök och en dresseing gjord på cf, majonäs och lite fransk senap.
u kom jag på något jag måste göra innan jag går hem!
Tjingeling!

-27 GRADER

när jag klev upp idag kl 8.30, sov ganska länge idag faktiskt. När det är såååååå kallt så är det ju inte till att tänka på att ta en prommis, solen skiner dock men tror ju nte att det kommer att bli så mycket varmare.
Jag ska ju städa idag så jag kanske kan räkna det som motion.
Frukosten idag två stekta ägg med lite bregott med havssalt och lite kalkonkött på och så kaffe förstås.
Igår slank det dock ner lite godis!!!!oooopps! Bara sådär och inte smakade det illa heller, fan tänk om man inte skulle tycka det var gott så vore det ju jätte bra dessutom fanns det ju nyinköpt vaniljglass i frysen som vi smaskade i oss lite av till körslaget.
Hade ju hellre sett att Erik vunnit men nu vart det ju inte så! Sen såg vi på afrikanen som vi sett tidigare men inte kom ihåg slutet jag slumrade nog en hel del och när jag till slut äntrade sängen så la jag huvudet på kudden och somnade direkt.
El och Em var ju hos Er & M och skulle konsumera öl tilsammans med SL vet dock inte hur mycket som dracks då de fortfarande sover sin skönhetssömn.
Nu ska jag nog gå ner i källaren och tömma askan ur kaminen för sotarn sa ju att man skulle tömma ofta?
Tjingelin!

RSS 2.0